5 veelgemaakte fouten in webdesign, waar moet je op letten?

webdesign

Webdesign

Tegenwoordig kan iedereen met toegang tot het internet een website maken. Je kan een professional inschakelen, een template gebruiken of het gewoon helemaal zelf doen. Maar er zijn een paar fouten die veel mensen maken die net beginnen met webdesign.

  1. Slechte navigatie:  Webdesign

Het surfen op een website moet makkelijk zijn voor de gebruiker. De site moet overzichtelijk, duidelijk en leesbaar zijn zodat iemand gelijk weet waar hij op moet klikken en waar hij de informatie kan vinden waar hij naar op zoek is. Als men vaak op de “back”-knop moet drukken om terug te keren naar een eerder bezochte pagina, kan er frustratie ontstaan en is iemand sneller geneigd om maar een site van een concurrent te bezoeken.

  1. Geen social media links: Webdesign

In de huidige maatschappij is social media naast bellen en direct contact misschien wel de makkelijkste manier om persoonlijk contact te hebben met mensen. Mensen kunnen vragen sturen en hier kan je direct op inspelen. Het is dus van groot belang dat jouw webdesign wel hyperlinks en knoppen bevat die leiden naar de bijbehorende social mediakanalen, zoals Facebook, Pinterest en/of Twitter. Misschien nemen ze geen actie naar aanleiding van het websitebezoek, maar met een beetje geluk gaan ze je wel volgen op een social mediakanaal.

  1. Te druk: Webdesign

Consistentie is heel belangrijk. Een site moet fijn zijn in gebruik en moet makkelijk zijn voor het oog. Een beginnende fout in webdesign is om een site te maken dat eigenlijk een samenraapsel van stijlen en kleuren is. Dit kan onprofessioneel overkomen en mensen onthouden je site op deze manier niet. Een simpel websiteontwerp straalt professionaliteit en betrouwbaarheid uit.

 

  1. Verouderde website:  Webdesign

Zo, je website is af, daar hoef je je niet meer mee bezig te houden. Dat is een fout die veel mensen maken. Het maakt niet uit waar je website over gaat, zorg ervoor dat hij up-to-date wordt gehouden. Plaats met regelmaat nieuwe content, zoals artikelen en blogs, zodat mensen herhaaldelijk de site gaan bezoeken. Maar zorg er ook voor dat je verouderde artikelen en tekst weghaalt. Niets is zo onprofessioneel als een site met allemaal oude teksten die niet langer relevant zijn voor de bezoeker.

  1. Verstopte contactgegevens: Webdesign

Als iemand je website bezoekt, om iets te kopen of om een dienst aan te vragen, is het belangrijk dat deze persoon snel contact met je kan opnemen. Als iemand enthousiast is over je website, maar nergens snel een telefoonnummer of emailadres kan vinden, zal deze toch al gauw naar een andere site van een concurrent gaan. Zorg er dus voor dat contactgegevens in één oogopslag te vinden zijn.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie