7 verschillende soorten websites

7 verschillende soorten websites 1

Soorten Websites 

Aandacht besteden aan het ontwerpen van websites is cruciaal voor het opbouwen van uw bedrijf. Er zijn nu bijna 1,5 miljard websites, die veel verschillende soorten websites bieden om te studeren, maar ook veel verwarring over welk type en ontwerp het beste voor u zullen werken.

Als ontwerper of eigenaar van een klein bedrijf moet u bekend zijn met alle verschillende soorten webpagina’s die er zijn, zodat u kunt beslissen welke aan uw behoeften voldoet. Door te bestuderen wat concurrenten hebben gekozen en uit te voeren, kunt u het perfecte formaat voor elk merk en hun klantenbasis creëren.

1. Bestemmingspagina’s

Een bestemmingspagina is een specifiek paginatype dat is gemaakt voor een marketingcampagne die bezoekers ertoe aanzet een specifieke actie te ondernemen.
De inhoud van een bestemmingspagina moet beperkt zijn en wijzen op de call-to-action (CTA) die u door de gebruiker wilt laten uitvoeren. Zorg voor voldoende witruimte rond uw CTA en sla elementen op die niet gerelateerd zijn aan het doel van die campagne voor andere pagina’s.

2. Homepage

De startpagina is de hoofdhub van uw site en dient als het gezicht van een merk.
Uw startpagina helpt bezoekers van de site naar verschillende delen van de site te gaan en deze kan ook als een conversietrechter fungeren. Omdat de meeste mensen via uw startpagina naar u toe komen, is dit waar ontwerp het belangrijkst is.

Een startpagina kan vele verschillende vormen aannemen, maar bij het ontwerpen is het belangrijk om het doel van de startpagina te onthouden als de belangrijkste navigatie en aandachtspunt voor bezoekers van de site. Maak duidelijk wat het bedrijf is en bied vooraf de unieke waardepropositie (UVP) aan. Breng de hiërarchie en navigatiestructuur van de site tot stand op de startpagina. Gebruik het kleurenpalet, het logo en de afbeeldingen van uw merk die voor het bedrijf van groot belang zijn. De startpagina zet de toon voor de bedrijfsimago, dus het moet een verhaal vertellen over wie je bent door middel van afbeeldingen en woorden.

3. E-commerce websites

Een e-commerce website is een online winkelbestemming waar gebruikers producten of services van uw bedrijf kunnen kopen.
Een robuuste e-commerce webpagina maakt het gemakkelijk om door producten te bladeren, op categorieën te filteren, speciale verkopen te markeren en aankopen te doen.

Een eenvoudige manier om aan de slag te gaan, is via een volledig e-commerce platform zoals Shopify of Squarespace. Uw team kan eenvoudig online inventaris bijwerken en nieuwe producten toevoegen. Bovendien, omdat het systeem met elkaar verbonden is, worden verkoop, logistiek en marketing allemaal op de hoogte gehouden van wat goed werkt. Op het gebied van design bieden e-commerce platforms verschillende sjablonen die voldoen aan de behoeften van vrijwel elk bedrijfstype.

4. Websites van tijdschriften

Een tijdschriftwebsite bevat artikelen, foto’s en video’s die informatief en educatief zijn. In de afgelopen twintig jaar is de tijdschriftenindustrie veranderd van een alleen drukplatform naar een grotendeels digitaal formaat. Het website-type van het tijdschrift werkt goed voor informatieve websites, met name publicaties van universiteiten en organisaties.

Als u nadenkt over het maken van een tijdschriftsite, begin dan met het bouwen van een basisraamwerk. Gebruikers moeten een vergelijkbare layout zien, ongeacht op welke dag ze op uw startpagina terechtkomen, en elk artikel moet een vergelijkbare layout en navigatie hebben. Onthoud hoe responsief het algemene ontwerp is op verschillende schermformaten om ervoor te zorgen dat uw inhoud eenvoudig leesbaar is, zowel op desktops als smartphones.

5. Blogs

Een blog bevat regelmatig bijgewerkte artikelen, foto’s en video’s. Blogs begonnen met meer losse, persoonlijke inhoud in vergelijking met tijdschriften. Maar sindsdien zijn de regels vervaagd en nu is het heel gewoon voor grote merken en bedrijven om een ​​eigen blog te hebben. Het toevoegen van inhoud van experts verbetert de algehele geloofwaardigheid van een bedrijf of een individu. Blogs bieden ook materiaal voor berichten op sociale media en e-mailcampagnes.

Een blog kan echter ook omslachtig worden voor kleinere bedrijven. Zorg ervoor dat je een team en strategie hebt om de inhoud up-to-date te houden voordat je erover nadenkt. Het is eigenlijk beter om geen blog te hebben en in plaats daarvan een paar video’s of gidsen aan te bieden, dan om een ​​hopeloos verouderd blog te hebben.

6. Directory- en contactpagina’s

Een directory of contactpagina is een plaats waar gebruikers contact met u of anderen kunnen maken.
Dit type website werkt goed wanneer u een repository van bedrijven of mensen binnen een organisatie wilt weergeven. Een lokale restaurantgids bevat bijvoorbeeld eetgelegenheden in het gebied met menu’s, prijscategorieën, telefoonnummer en recensies.

De aard van een organisatie creëert een mogelijkheid voor een directorywebsite. Een vereniging van lokale tandartsen in een stad kan bijvoorbeeld elk lid, hun expertisegebied en hun contactgegevens vermelden. Houd deze ontwerpoptie in uw achterzak voor klanten.

7. Portfoliowebsites

Een portfoliowebsite stelt creatieve professionals in staat om hun beste werk te presenteren. Dit is perfect voor  schrijvers, ontwerpers, filmmakers.

Tijdens het samenstellen van een portfolio hoeft u niet elk project waaraan u ooit hebt gewerkt toe te voegen. Richt u in plaats daarvan liever op het maken van categorieën items en markeer het beste werk uit elke categorie. Een portfoliowebsite is van nature iets creatiever, dus dit is de plek om unieke layout uit te proberen en interessante functies toe te voegen.

Kies het juiste websitetype voor uw doelgroep

Goed design is veel meer dan alleen een aantrekkelijke look, maar stimuleert ook gebruikersbetrokkenheid en is zeer gericht op de behoeften van het publiek dat de site bekijkt. Besteed aandacht aan wat andere bedrijven hebben gedaan met hun websiteontwerp en identificeer snel welk formaat het beste werkt voor elk project. Weten wat anderen hebben bereikt met verschillende paginatypen geeft u een sterk gevoel voor het soort website dat het beste voor u werkt.

Geef een antwoord