De beste WordPress plugins

wordpress plugin

WordPress plugins, onze selectie 

Wij hebben de beste WordPress plugins verzameld, gebaseerd op zowel persoonlijke ervaring als de gebruikersrecensies / hun populariteit op WordPress.org.

Wij verdelen deze plug-ins in 3 brede categorieën.

Plugins die goed zijn voor:

Het creëren van allerlei soorten inhoud (alles van een basisvorm tot eCommerce-functionaliteit)

Mararketing en SEO

Prestaties, beveiliging en onderhoud

Of je nu een gewone gebruiker bent of iemand die graag websites ontwerpt met WordPress, je zou enkele geweldige plugins in deze lijst moeten vinden.

1. Elementor

Elementor is een front-end drag-en-drop paginabuilder. Dit betekent dat u ingewikkelde pagina’s kunt ontwerpen zonder dat u een enkele regel code hoeft te weten.
Kortom, het maakt webdesign voor iedereen toegankelijk.
Hoewel Elementor pas in 2016 is gelanceerd, is het al zover dat het actief is op meer dan 900.000 websites, en het heeft ook een 4,8-sterrenwaardering behouden op meer dan 740 beoordelingen.

2.Ninja Forms

Elke website heeft een contactpagina nodig en als het op contactformulieren (of andere vormen van formulieren) aankomt, is Ninja Forms een van de beste gratis opties die u zult vinden. Dit is waarschijnlijk de reden waarom het actief is op meer dan een miljoen websites.
Het bevat een beginnersvriendelijke interface voor slepen en neerzetten en AJAX formulier inzending, zodat mensen een formulier kunnen indienen zonder een pagina opnieuw te hoeven laden.
En als je je ooit beperkt voelt door de (genereuze) gratis versie van de kern, kun je altijd extra functionaliteit krijgen met de enorme bibliotheek met premium extensies van Ninja Forms.

3. WooCommerce

Als u een eCommerce winkel wilt maken met WordPress, is WooCommerce de manier om het te doen. Als je een ecommerce winkel wilt creëren, is WooCommerce de manier om het te doen. Volgens BuiltWith drijft deze gratis plug-in meer dan 42% van alle ecommerce winkels.
Het is actief op meer dan 4 miljoen sites, heeft een score van 4,6 sterren op meer dan 2900 beoordelingen en, belangrijker nog, het werkt gewoon.

4. TablePress

TablePress heeft een van de meest indrukwekkende beoordelingen die ik ooit heb gezien voor een WordPress plugin:
Het heeft een perfecte 5-sterrenwaardering op meer dan 3.286 stemmen op WordPress.org.
En, als iemand die deze plugin nogal heeft gebruikt, kan ik zeggen dat het al die 5 sterren recensies verdient.
Als u een willekeurig type tabel op uw WordPress  wilt weergeven, kan TablePress het aan.
Het geeft je een eenvoudige, Excel achtige interface in je WordPress dashboard. U kunt gegevens uit Excel of Google Sheets importeren, alle soorten media in uw tabel gebruiken en uitbreiden met een grote verscheidenheid aan gratis addons

5. Smart Slider 3

Net als galerijen bieden schuifregelaars u een andere handige manier om media content weer te geven op uw site. En als het gaat om gratis slider plugins, is Smart Slider 3 een van de beste die u zult vinden – en daarom heeft het een 4.9-sterrenwaardering op meer dan 450 beoordelingen op WordPress.org.
Smart Slider 3 biedt u een beginnersvriendelijke live dia-editor en enkele prachtige sjablonen om u op weg te helpen. Zelfs in de gratis versie zul je denken dat je een

6. Envira-galerij

Als u een heleboel afbeeldingen tegelijk wilt weergeven, hebt u een galerij nodig. WordPress bevat standaard galeriefuncties ingebouwd in de kern, maar het is niet erg flexibel en het eindproduct ziet er vrij eenvoudig uit.
Envira Gallery verandert dat door u een gebruikersvriendelijke interface te geven om schitterende galerijen te maken. Daarom heeft het een 4-8-sterrenwaardering op meer dan 870 beoordelingen.

 

Beste WordPress plugins voor marketing en SEO

Of u nu marketing doet door uw site te classificeren in de SERP’s of een e-maillijst te laten groeien, deze gratis plugins kunnen u helpen uw marketinginspanningen te verbeteren.

7. Redirection

Op een gegeven moment, terwijl u uw site gebruikt, wilt u waarschijnlijk de URL van een bericht of pagina wijzigen. Het gebeurt met ons allemaal.
Wanneer dat gebeurt, hebt u een manier nodig om verkeer van het oude bericht naar het nieuwe bericht om te leiden.
Dat is wat Redirection doet.
Het geeft je een grafische interface waar je eenvoudig alle 301 omleidingen van je site kunt beheren – wat een stuk gebruiksvriendelijker is dan elke keer dat je een nieuwe omleiding wilt toevoegen in je .htaccess bestand graven.
U kunt ook creatief worden met uw omleidingen – zoals het voorwaardelijk omleiden van iemand op basis van het al dan niet inloggen en dit alles is gratis verkrijgbaar bij een ervaren ontwikkelaar die bij Automattic werkt.

8. Yoast SEO

Actief op meer dan vijf miljoen sites en met een indrukwekkende score van 4,9 sterren op meer dan 21.000 beoordelingen, is Yoast SEO de de facto SEO plugin voor de meeste WordPress websites inclusief WinningWP.
Deze gratis plugin kan alle belangrijke aspecten van de SEO op de pagina van uw site aan – van het beheren van uw titels en meta beschrijvingen tot het maken van XML sitemaps en het kan u zelfs helpen uw inhoud te analyseren voor SEO optimalisatie en leesbaarheid.
Al met al is er een reden waarom Yoast SEO een van de populairste WordPress plugins is die er bestaan.

9. Pretty Links

Als u affiliate marketing gebruikt op uw WordPress website, weet u hoe lelijk affiliate links kunnen zijn.
Met Pretty Links kun je dat veranderen door gelieerde koppelingen te cloaken met je eigen domein.
Cloaking is bijvoorbeeld de reden waarom alle affiliate links die hier te zien zijn bij Winning WP het formaat ‘winningwp.com/ref/product_name’ gebruiken.
Als u wilt, kunt u zelfs bijhouden hoeveel klikken elke koppeling ontvangt.

10. Broken Link Checker

Naarmate uw site ouder wordt, gaat hij steevast kapotte links ophalen. Met verbroken links bedoel ik interne links of externe links die niet meer gaan waar ze horen te zijn. Broken Link Checker kan u helpen om automatisch deze links te vangen door al uw interne of externe links te scannen. Vervolgens kunt u eenvoudig alle gebroken koppelingen bijwerken om ervoor te zorgen dat uw bezoekers een geweldige ervaring hebben.

Hoewel Broken Link Checker een geweldige plug-in is, raad ik aan om deze uitgeschakeld te laten wanneer deze niet wordt gebruikt om prestatieklokken te voorkomen.

11. AddToAny Share Buttons

Er zijn veel geweldige plug-ins voor het delen van sociale media, dus het is moeilijk om er maar één te kiezen. Maar als u een enorme selectie van sociale netwerken (100 plus), mooie knoppen en een gratis prijskaartje wilt, is het moeilijk om mis te gaan met AddToAny Share Buttons.
Het is actief op meer dan 500.000 sites, het is de populairste plugin voor een gedeelde knop op WordPress.org, en het heeft een geweldige 4,7-sterrenwaardering op meer dan 730 beoordelingen om mee te gaan met die populariteit.

12. MailChimp for WordPress

Als je een emaillijst wilt bouwen, kun je veel geweldige email marketing diensten vinden, maar een van de grootste namen – en een die ook een royaal gratis abonnement biedt  is MailChimp.
Om u te helpen uw MailChimp lijst op WordPress te bouwen, kunt u de enorm populaire plugin MailChimp for WordPress gebruiken. Deze plug-in is actief op meer dan een miljoen sites, heeft een indrukwekkende score van 4,9 sterren op bijna duizend beoordelingen en maakt het gemakkelijk om fraaie optin formulieren te maken voor uw MailChimp nieuwsbrief.
U kunt leren hoe u deze plug-in gebruikt, evenals MailChimp in het algemeen, in onze uitgebreide handleiding over het instellen van een nieuwsbrief voor uw WordPress wesbsite.

13. MonsterInsights

Nadat u de bovenstaande plug-ins hebt gebruikt om de SEO en sociale media van uw site te vergroten, wilt u een manier om daadwerkelijk te analyseren hoe al uw marketinginspanningen presteren.
Daar komt MonsterInsights om de hoek kijken. Het helpt u niet alleen de trackingcode van Google Analytics op uw WordPress website te installeren, maar ook om gegevens uit Google Analytics te bekijken zonder uw WordPress-dashboard te verlaten.
En als u wilt, kan het zelfs helpen om de acties van uw bezoekers bij te houden, zoals welke knoppen en koppelingen ze het meest klikken.

Beste WordPress plugins voor prestaties, beveiliging en onderhoud

Back-end sitebeheer is niet sexy, maar de gratis plug-ins in deze sectie zijn misschien wel het belangrijkste in deze lijst. Ze helpen je om je site te versnellen, veilig te maken en gewoon alles bij te houden.

14. UpdraftPlus

Het is absoluut noodzakelijk dat u een backup van uw WordPress website maakt, dus als er ooit iets fout gaat, hebt u een werkkopie voor het geval dat.
Er zijn enkele geweldige premium backupservices, zoals VaultPress, maar als het gaat om gratis backup plugins is er niets beter dan UpdraftPlus.
Deze gratis plug-in heeft een 4,8-sterrenwaardering op meer dan 2.800 beoordelingen en is actief op meer dan een miljoen sites.
Hiermee kunt u handmatig of automatisch een backup van uw site maken met een enkele klik, en u kunt zelfs automatisch UpdraftPlus uw backup laten opslaan op cloud services zoals Dropbox of Google Drive.
Als u ooit uw site wilt herstellen, kunt u met UpdraftPlus dit met één klik doen.

15. Really Simple SSL

Het verplaatsen van uw WordPress website naar HTTPS / SSL is een geweldige manier om het veiliger te maken voor zowel u als uw bezoekers, en het zal u ook helpen om de vervelende Not Secure-waarschuwingen te voorkomen die Google toevoegt aan Chrome voor ALLE niet-HTTPS-sites.
Met de beschikbaarheid van gratis SSL-certificaten kost het u niet eens een dubbeltje – u hebt alleen een manier nodig om uw WordPress website veilig te migreren naar HTTPS.
Dat is wat Really Simple SSL doet. Het is in feite een oplossing met één muisklik om omleidingen in te stellen, uw oude URL’s bij te werken en al het andere te doen dat u moet doen om uw site veilig naar HTTPS te migreren.
Hierdoor heeft Really Simple SSL snel een 4,8-sterrenclassificatie verzameld op meer dan 375 stemmen op WordPress.org en wordt het al gebruikt op meer dan een miljoen sites.

16. Wordfence Security

Wordfence is actief op meer dan twee miljoen sites en is de populairste WordPress beveiligingstoepassing. Het kan het grootste deel van de belangrijke beveiligingsverharding van WordPress implementeren in een alles-in-één pakket, inclusief:
een firewall
malware scans
inloggen verharding.
Hoewel er een premium-versie is, is de gratis versie voor de meeste sites nog steeds een goede optie. Daarom heeft Wordfence een 4,8-sterrenwaardering voor meer dan 3.200 beoordelingen.

17. Autoptimize

Autoptimize helpt u om uw WordPress webite te versnellen door de HTML-, CSS- en JavaScript-code van uw site te optimaliseren. Het doet dit via:
minification – het verwijdert onnodige tekens uit de code van uw site (zoals witruimte)
aaneenschakeling – het combineert meerdere afzonderlijke bestanden tot één.
En het heeft ook een aantal andere optimalisaties – zoals de mogelijkheid om JavaScript uit te stellen en Google Fonts te optimaliseren.

18. Duplicator

Er zijn allerlei redenen waarom u uw WordPress website misschien ooit moet verplaatsen. Je wilt misschien:
WordPress  website verplaatsen naar een nieuwe host
upload uw site van een lokale ontwikkelsite naar uw live host
maak je eigen gehoste staging site.
Ongeacht wat uw reden is, de gratis Duplicator-plug-in kan hierbij helpen. Deze handige plug-in exporteert uw gehele WordPress website als twee eenvoudige bestanden. Om uw site te verplaatsen, hoeft u alleen die bestanden naar de nieuwe locatie te uploaden, het geautomatiseerde installatieprogramma uit te voeren en het elke dag opnieuw te bellen.
Dat gebruiksgemak is de reden waarom Duplicator een 4.9 sterrenwaardering heeft op meer dan 1.700 beoordelingen op WordPress.org.

19. Smush Image Compression and Optimization

Smush is een andere gratis plug-in die de prestaties van uw site kan verbeteren – dit keer door de afbeeldingen die u naar uw WordPress website uploadt automatisch te comprimeren en van grootte te veranderen.
Smush gebruikt lossless compressie, wat betekent dat uw afbeeldingen geen enkele kwaliteit verliezen – ze hebben gewoon een kleinere bestandsgrootte!
Hiermee kunt u gratis onbeperkt afbeeldingen optimaliseren (met een maximale bestandsgrootte van 1 MB per afbeelding), en is het super eenvoudig in gebruik. Daarom heeft het een 4,8-sterrenwaardering op meer dan 3.800 beoordelingen en is het actief op meer dan een miljoen sites.

20. Login Lockdown

Naast het gebruik van een sterke combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, is een van de beste manieren om uw inlogpagina te beveiligen tegen brute force aanvallen, door het aantal pogingen van een gebruiker te beperken.
Dit is de reden waarom als u de verkeerde informatie invoert wanneer u zich aanmeldt bij uw online bankieren, u meestal wordt buitengesloten na drie onjuiste pogingen.
Met Login Lockdown kunt u dezelfde functionaliteit toevoegen aan uw WordPress website en u kunt zelfs de exacte criteria bepalen voor hoeveel pogingen een gebruiker kan doen en voor hoe lang deze worden geblokkeerd.

Geef een antwoord