Een website maken volgens een doordacht stappenplan

Website maken 

Een website maken kunt u het beste doen via een goed stappenplan. Dit voorkomt onder andere dat u na het maken van de website tot de ontdekking moet komen dat de website toch niet geworden is zoals u gedacht had.

Van tevoren goed nadenken over een website voorkomt dubbel werk en dus ook investering van tijd die u beter ergens anders aan had kunnen besteden.

Het stappenplan: website maken

Ook wanneer u een website niet zelf gaat maken is het toch goed om gebruik te maken van een stappenplan dat ervoor zorgt dat het eindresultaat wordt zoals u dat voor ogen had. Hoe beter u weet wat u wilt, hoe beter u dit kunt communiceren en hoe beter het eindresultaat zal overeenkomen met uw mensen.

Als eerst kunt u uw oude website analyseren. Kijk welke pagina’s en informatie u wilt meenemen van uw oude naar uw nieuwe website. Ook kunt u kijken of uw oude content van uw website, zoals foto’s en video’s, wilt hergebruiken op uw nieuwe website.

Website

Onderzoek ook wat er mis is met uw oude website. Wat kan er beter? Wat moet er anders op uw nieuwe website. Analyseer en noteer dit duidelijk en goed zodat het voor uzelf en/of de websitebouwer duidelijk is wat er geïmplementeerd moet worden voor uw nieuwe website. Hiermee voorkomt u dat u ontevreden achterblijft met het eindresultaat. Analyseer en beschrijf dus goed wat er mis is met uw oude website en wat er van uw oude website kan worden overgeheveld naar uw nieuwe website.

Vervolgens is het belangrijk om aandacht te besteden aan het design van uw website. Wat moet de layout worden van uw website? Welke kleuren wilt u gebruiken? Dit zijn allemaal zaken waar u goed over na moet denken voordat u een website bouwt. Ook hierbij is het wederom belangrijk om dit concreet op te schrijven.

Webdesign

Onderzoek welke kleuren het beste passen bij u bedrijf. Zo zijn er bijvoorbeeld kleurschema’s te vinden die nauwkeurig beschrijven wat een kleur precies uitstraalt en oproept. De uitstraling van uw website is belangrijk aangezien deze de uitstraling van uw bedrijf representeert. Bovendien zullen de door u gekozen kleuren blijven hangen bij de klant, dus zorg ervoor dat u de juiste kleuren kiest zodat dit gevoelens oproept bij bezoekers van uw website die in overeenstemming zijn met uw bedrijf.

Naast kleuren, is het ook belangrijk om de juiste stijl voor uw website te kiezen. Zo kan de stijl van uw website bijvoorbeeld zakelijk zijn of juist speels. Denk ook hierbij goed na over wat u wilt uitstralen naar de bezoekers van uw website zodat de webdesigner hier rekening mee kan houden tijdens het ontwerpen van uw website.

Zodra u heeft nagedacht over de opmaak, is het tevens belangrijk om na te denken over de content op uw website. Er zijn namelijk veel manieren en mogelijkheden om informatie/ uw boodschap/visie over te brengen op de bezoekers van uw website. Naast tekst kunt u gebruik maken van foto’s, afbeeldingen, video’s, sociale media en animaties op uw website.

website maken
website maken

Content

Kijk welke van deze mogelijkheden het beste en effectiefst informatie overbrengt op de bezoeker. Daarnaast is het gebruik van bepaalde content ook van invloed op de hoeveelheid opslag op uw website. Zo nemen afbeeldingen en tekst een stuk minder geheugen in beslag dan video’s die u zelf uploadt op uw website.

Sociale Media

Het gebruik van sociale media zoals YouTube voor video’s bespaart daarentegen weer een hoop opslag, dus het is ook verstandig om na te denken over hoe u de content wilt toepassen op uw website. Zo kunnen de laadtijden van webpagina’s flink oplopen wanneer er gebruik wordt gemaakt van afbeeldingen met een hoge resolutie.

CMS: WordPress

Als laatste moet u beslissen welke content management system u gaat gebruiken voor uw website. Het gebruik van CMS is namelijk noodzakelijk als u content wilt toevoegen aan uw website of uw website wilt bijwerken zonder dat daar veel technisch kennis voor nodig is.

Het meest gebruikte CMS is WordPress. Met WordPress kun je gemakkelijk je website beheren zonder dat daar enige kennis van HTML of PHP voor nodig is. Een ander voordeel van WordPress is dat het open source is wat inhoudt dat je allemaal gratis extensies en tools aan je website kunt toevoegen. Ook zijn er veel thema’s beschikbaar voor WordPress waardoor je zelf niet je website hoeft te ontwerpen of te laten ontwerpen.

Online zijn er genoeg handleidingen te vinden over hoe je WordPress kun installeren op jouw website. Ook maakt WordPress gebruik van een MySQL database. Dit zijn tabellen waar u allemaal gegevens in kunt opslaan.

WordPress

WordPress haalt deze gegevens uit de tabellen om die te weergeven op de pagina’s op uw website. Dit bespaart erg veel ruimte, aangezien nu niet alle gegevens op uw website weergeven hoeven te worden maar alleen de gegevens worden weergeven die op de pagina nodig zijn. De overige gegevens blijven op de achtergrond in de database.

5/5 (1 Review)

0 reacties op “Een website maken volgens een doordacht stappenplan

Geef een reactie