Google mijn Bedrijf

Google mijn bedrijf

Je bedrijf aanmelden op Google Maps

Als jij een nieuw bedrijf bent gestart dan weet je als geen ander hoe moeilijk het is goede marketing op te zetten. Als het gaat om digitale marketing zijn er een aantal dingen die je kan doen om er voor te zorgen dat jij beter vindbaar bent. Jouw sterkste middel is Google.

Deze zoekmachine wordt gebruikt door het grootste deel mensen (>95%). Gelukkig kan je er voor zorgen dat jij hoog in de ranglijst komt te staan. Eén van je beste middelen is je aanmelden bij Google Maps. Dit doe je door gebruik te maken van Google Mijn Bedrijf, een portaal speciaal voor Nederlandse ondernemers.

Waarom het handig is om jouw bedrijf aan te melden bij Google Maps

Vindbaarheid is één van je sterkste middelen als je jouw bedrijf in de spotlight wilt zetten. Door jouw bedrijf bij Google Maps aan te melden kan jouw bedrijf niet alleen op de kaartdienst van Google gevonden worden, je komt ook hoger in de zoekresultaten. Hierbij gaat het om zowel je eigen organische groei als lokatie gerelateerde zoekresultaten.

Hoe meld je jouw bedrijf aan voor Google Maps?

Dit proces kan in eerste instantie uitdagend lijken, maar zodra je hier eenmaal mee bezig bent met de juiste instructies zal het heel erg meevallen. Om te beginnen moet je naar Google Mijn Bedrijf gaan. Hier kan je een eigen lokale bedrijfspagina op Google Maps en Google zelf krijgen. Als je een eigen bedrijfspagina op Google Maps claimen wilt, heb je wel wat gegevens nodig.

  • Om te beginnen voer je het adres en de basisgegevens van jouw bedrijf in in de velden op het scherm.
  • Geef hierbij aan of jouw bedrijf services en goederen levert.
  • Bekijk op de verschenen kaart of het ingevoerde adres overeenkomt met de geografische locatie van jouw bedrijf.
  • Geef aan onder welk type categorie jouw bedrijf valt. Zodra je begint te typen zal Google alvast een aantal opties weergeven die specifieker worden naarmate je meer typt.
  • Geef je telefoonnummer en website op, het is essentieel dat deze gegevens kloppen omdat Google Maps hiernaar zal linken. Op die manier kunnen potentiële klanten jou bereiken.

Vervolgens zal er een brief naar jouw bedrijf worden gestuurd om de registratie te bevestigen, dit kan maximaal 12 dagen duren. Als je nu weer naar de Google Mijn Bedrijf pagina gaat kan je je bedrijfspagina op Google Maps beheren.

vraag offerte
Google mijn bedrijf
  • Google mijn bedrijf
5

Samenvatting

Google mijn bedrijf

Door jouw bedrijf bij Google Maps aan te melden kan jouw bedrijf niet alleen op de kaartdienst van Google gevonden worden, je komt ook hoger in de zoekresultaten

Geef een reactie