Hoe je hoger in Google kan komen te staan met SEO

SEO

SEO : Hoe je hoger in Google !

Veel website eigenaren vragen zich af hoe zij hoger in de zoekresultaten van Google kunnen komen te staan. Velen van hen proberen van alles om dit te proberen, maar vaak doen ze dit omslachtig en soms zelfs helemaal verkeerd.

Om er zeker van te zijn dat jij een goede ranking krijgt binnen Google hebben wij de belangrijkste dingen van SEO op een rijtje gezet.

SEO : Maak gebruik van keywords

Eén van de manieren waarop zoekmachines zoals Google pagina’s kunnen vinden, is aan de hand van keywords. Dit komt er op neer dat er woorden op jouw pagina staan die overeen komen met hetgeen waar jouw doelgroep op zoekt.

Stel dat jij een kledingwinkel hebt, dan is een belangrijk keyword voor jou “kleding kopen”. In dat geval moet jouw pagina een aantal keren de woorden “kleding kopen” bevatten. Let hierbij wel op dat dit natuurlijk een veel gebruikte term is, je doelgroepbereik is groter maar de concurrentie ook.

Begin nieuwe onderwerpen met H2 titels

Een ander belangrijk punt waar Google op let, is de manier waarop een tekst gestructureerd is. Wanneer een tekst netjes is opgedeeld in subkopjes is hij niet alleen beter leesbaar voor een persoon, ook Google kan dit makkelijker begrijpen. Als je keywords in deze tussenkopjes gebruikt zullen deze extra zwaar meewegen in jouw score op Google.

Zoekmachines prioriteren titels naar gradatie. De hoofdtitel van het artikel (de H1) is het belangrijkste, daarna de H2 titels en als laatste de H3 titels. Omdat H3 titels bijna niet voorkomen zijn ze ook minder belangrijk dan de andere twee.

Maar bovenal, zorg voor kwaliteit

Alhoewel keywords en optimaal gebruik van tussenkopjes belangrijk zijn, zijn ze niet het belangrijkste. Een tekst zonder SEO zal niet vindbaar zijn, maar een tekst met alleen maar SEO ook niet. Het belangrijkste in de ogen van Google is tegenwoordig de kwaliteit van de tekst.

Hierbij wordt gerekend hoelang mensen op de pagina blijven en de algehele schrijfstijl, bijvoorbeeld door te letten op ‘semantics’. Wil jij hoger in Google komen te staan met jouw website maak dan gebruik van SEO maar vergeet niet dat de teksten wel inhoud moeten hebben.

 

 

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie