Hoe kun jij je website interactiever maken?

Website

Hoe kun jij je website interactiever maken?

Zeker in het begin van het wereldwijde web of www, was een website vooral een statisch gegeven. Google en zijn algoritmes bestonden nog niet. Een website maken, kon toen nog vrij eenvoudig. Kennis van html was toen ruim voldoende voor een goede site.

Wie geen kennis had van html, kon ook toen al gebruik maken van platformen en programma’s zoals Geocities of Frontpage. Het resultaat zag er ook toen al mooi uit. Zulke ouderwetste statische website haalt al lang geen hoge ranking in Google meer. De kans dat je met zulke webstek gevonden wordt, is dan ook zeer klein. Nu betekent een website maken dat deze webstek ook interactief moet zijn.

Hoe kun jij je website interactiever maken?

Als jij ook nu nog een verouderde statische site hebt, dan kun je de dans niet ontspringen. Een website maken, is iets dat nu interactiever gebeurt dan we dat vroeger deden. Door de jaren heen zijn de wensen van internetgebruikers en surfers nu eenmaal anders geworden. Mensen lezen niet alleen wat er op een webstek staat. Ze willen ook contact kunnen leggen met de makers of het bedrijf dat achter de webstek schuil gaat. Dit kan op verschillende manieren.

Het contactformulier

Wie wil dat de bezoekers van zijn of haar website contact kunnen opnemen, voorziet de site van contactgegevens. Dit is nog maar een begin. Gegevens alleen zijn informatief. In de praktijk wordt er echter weinig mee gedaan. In plaats van gewoon je adres, telefoon en mail op de site te zetten, kun je beter een contactformulier aan je site toevoegen. Zo wordt de bezoeker uitgenodigd om zelf actie te ondernemen en zijn of haar gegevens na te laten. Dit is een basisvorm van interactiviteit.

Linken naar sociale media

De meeste internetgebruikers zitten op sociale media. Wellicht is de invloed van deze populaire communicatievormen nog groter dan deze van websites. Tijdens het proces dat website maken heet, doe je er goed aan om je site te linken naar je relevante account op Twitter of naar de fanpagina van je bedrijf of dienst op Facebook.

Een chatmodule op je website

Wanneer je bezig bent met een website maken wil je deze zo interactief mogelijk hebben. Een chatmodule inbouwen, is dan een uitstekend idee. De bezoekers van je site krijgen dan in de linkeronderhoek van je webstek een chatbox te zien. Dit werkt erg uitnodigend. Op die manier wordt een website helemaal interactief!

website interactiever maken
  • website interactiever maken
5

Samenvatting

Wesbite Laten Maken
Zeker in het begin van het wereldwijde web of www, was een website vooral een statisch gegeven. Google en zijn algoritmes bestonden nog niet

Verzenden
User Review
5 (1 vote)

Geef een reactie