Hoe rankt Google websites ?

google ranking

 

Google Ranking

Hoe rankt Google websites ?

Hoe zorg je ervoor dat jouw website bovenaan komt in de zoekmachine van Google? Hoe rankt Google precies en hoe kun jij hier gebruik van maken? Hier volgen enkele tips hoe jouw website hoger terecht kan komen in de zoekmachine van Google.

Zoekwoorden

Het is belangrijk dat je je op zoekwoorden richt op jouw website. Maar tegenwoordig zijn er meer factoren belangrijk waar Google waarde aan hecht als het gaat om content. Denk hierbij aan kwaliteit van jouw content, hoe relevant is de content op jouw website en in welke context is de content geplaatst. Naast zoekwoorden in de content, streeft Google naar goed geschreven, unieke en lange content die nuttig is voor de lezer. Let er dus op dat zoekwoorden verband met elkaar houden. Kijk op naar de positie van de content.

Google Ranking: Content

Content en zoekwoorden in belangrijkere gebieden als titels, headlines en hoger in de boy, wegen zwaarder. Ook kan het gebruik van zowel interne links (links naar de eigen website) als externe links naar andere websites van positieve invloed zijn op de positie van jouw website in de zoekresultaten van Google.

google ranking
google ranking

Webpagina

Een goede webpagina vertoont de volgende eigenschappen, dus let hier op: Een titel die het onderwerp goed samenvat, een introductie die beschrijf waar de webpagina over gaat, content die is verdeeld in meerdere sub-onderwerpen, content die antwoord geeft op vragen gerelateerd aan het onderwerp en content die voorzien is van bronnen en externe citaten.

Dit betekent niet dat je website gelijk lang en saai moet zijn.Veel dynamische en vermakelijke websites voldoen aan bovenstaande eigenschappen.

Ook is het belangrijk dat jouw website goed werkt op mobiele apparaten als smartphones en tablets. Een groot deel van het online verkeer vindt vandaag de dag namelijk plaats op mobiele apparaten. Websites die foutmeldingen geven op mobiele apparaten, worden in een lagere positie in de zoekresultaten van Google geplaatst. Daarnaast neemt het aantal mobielverkeer op jouw website toe als deze mobielvriendelijk is.

Google

Google kijkt steeds vaker of website niet zijn geassocieerd met zogenaamde spam websites. Als jouw website hiermee geassocieerd wordt, dan kom je op een veel lagere positie terecht in de zoekresultaten van Google. Vind je op deze zogenaamde spam websites online backlinks die naar jouw website leiden?

Contacteer dan de webmaster van deze sites en vraag of de links kunnen worden verwijdert. Blijven enkele links nog bestaan? Gebruik dan Google’s Disavow Tool waarmee deze inkomende links naar jouw website worden afgewezen. Hiermee voorkom je een slechte reputatie en een lagere positie in de zoekresultaten.

Domeinnaam

Naar de domeinnaam van jouw website kijkt Google ook. Het is belangrijk dat jouw domeinnaam een goede reputatie heeft en bij voorkeur oud is. Hoe ouder en hoe populairder, hoe betrouwbaarder denkt Google. Ook kijk Google naar de server waarop uw website zich bevindt. Staat er op deze server veel websites met een slechte reputatie? Hierdoor vindt Google ook jouw website verdacht wat leidt door een lagere positie in de zoekresultaten.

Als laatst is de activiteit op social media als Facebook, Twitter en Instagram belangrijk rondom jouw website belangrijk voor Google. Met veel activiteit en volgers op social media, concludeert Google dat jouw website bekend is bij een groot publiek waarmee deze hoger komt in de zoekresulaten!

Google Ranking
  • Google Ranking
5

Samenvatting

Hoe rankt Google websites ?
Hoe zorg je ervoor dat jouw website bovenaan komt in de zoekmachine van Google? Hoe rankt Google precies en hoe kun jij hier gebruik van maken? Hier volgen enkele tips hoe jouw website hoger terecht kan komen in de zoekmachine van Google.

Verzenden
User Review
5 (3 votes)

Geef een antwoord