Hoe werkt Search Engine Marketing?

Search Engine Marketing

Search Engine Marketing

De winkelstraten worden steeds leger, grote winkelketens gaan over de kop. Online neemt de verkoop van producten en diensten juist enorm toe. Hoe kun je als webshop of aanbieder hoger scoren in zoekmachines als Google en Bing? Betaald adverteren behoort tot de mogelijkheden, je kunt ook Search Engine Marketing toepassen. Daarmee scoor je blijvend hoger zonder omvangrijke advertentiekosten of investeringen. Wat is Search Engine Marketing, hoe werkt het en wat kun je ermee?

Wat is Search Engine Marketing?

Een Search Engine is een zoekmachine, dat zijn sites als die van Google, die laten op basis van enkele woorden een bijbehorend resultaat zien. Zoekmachines werken met geautomatiseerde formules en algoritmes, wanneer je een website inricht volgens deze regels scoort de site automatisch hoger in de zoekmachines. Met Search Engine Marketing heb je invloed op dit proces.

seo

Hoe werkt Search Engine Marketing?

Door een website of webwinkel op de juiste manier in te richten, en teksten te schrijven met bepaalde zoektermen zal de website een hogere waarde krijgen voor Google, dat noemt men Search Engine Optimization ofwel SEO. De combinatie van ontwerp, inhoud en Search Engine Marketing kan de positie in zoekmachines als Google en Bing aanzienlijk verhogen.

Scoor hoger in Google

Om een bedrijf, webshop of website hoger te laten scoren in zoekmachines moet je gebruik maken van Search Engine Marketing. Zo trek je meer bezoekers die je kunt converteren naar betalende klanten. Uiteindelijk is er maar één positie die telt bij zoekmachines, en dat is helemaal bovenaan!

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie