Hoe zoek je SEO target woorden?

SEO target woorden

Hoe zoek je SEO target woorden?

We hoeven je niet langer te vertellen dat SEO een belangrijke factor is in de vindbaarheid van een tekst of artikel. Hierbij is de keuze van je de juiste SEO target woorden uiterst belangrijk. Je tekst mag inhoudelijk nog zo sterk zijn, hij zal niet worden gevonden zonder SEO target woorden.

Wat met de tendens om minder gebruik te maken van SEO target woorden?

Het klopt inderdaad dat Google en andere nog steeds prominente zoekmachines het steeds minder op prijs stellen dat een tekst letterlijk vol staat met keywords, sleutelwoorden en zoektermen. Uiteraard worden deze woorden nog steeds opgepikt door de crawlers van Google, maar in 2018 gelden nieuwe regels. De algoritmes van Google zijn steeds in verandering.

Google keyword planner

Dit heeft gevolgen voor de vindbaarheid van elke website of online tekst. Momenteel legt de grootste zoekmachine ter wereld de nadruk op de waarde van de inhoud of content van een webstek. Toch blijven SEO target woorden een belangrijk gegeven. Hierbij is het goed te onthouden dat niet de kwantiteit, maar de kwaliteit van belang is. De vraag: hoe zoek je SEO target woorden blijft dan ook meer dan ooit relevant.

Hoe zoek je SEO target woorden?

Op deze vraag trachten we nu een zo adequaat mogelijk antwoord te formuleren. SEO target woorden komen terug op cruciale plaatsen in je tekst of website. Hierbij denken we in de eerste plaats aan de titel van een tekst, aan het begin van een webpagina of op het einde van een een pagina. Deze raadgevingen klinken wellicht vertrouwd in de oren. Het komt er nog steeds op neer dat deze woorden in grote mate overeenkomen met de zoektermen die internetgebruikers intikken in een zoekmachine. In 2018 geldt echter de regel dat overdaad schaadt. Het aantal SEO target woorden dat je gebruikt, zal effectief dalen.

Daar staat tegenover dat het gebruik van synoniemen wel op prijs wordt gesteld. Het belang van goede SEO target woorden wordt hierdoor alleen maar groter. Een manier om je zoektocht naar deze woorden en termen goed in te zetten, is het bevragen van het doelpubliek van je website of webpagina.

Het doelpubliek bevragen

De mening van het doelpubliek zal in grote mate de keuze voor SEO target woorden bepalen. In vele gevallen liggen deze termen voor de hand. Een potentiële koper die op zoek is naar schoenen of kleding, zal over het algemeen deze woorden letterlijk intypen. De zoektocht wordt al een stuk moeilijker wanneer iemand op zoek gaat naar een gebruiksvoorwerp met een minder bekende of minder vaak gebruikte naam.

Wie ergonomische bureaumeubelen zoals kniestoelen verkoopt, doet er goed aan om het reeds bestaande klantenbestand te vragen welke woorden ze intikten vooraleer ze in je webshop terechtkwamen. Zulke bevraging kan via een poll op sociale media gebeuren of via een mail aan je volledige actieve klantenbestand. Je vindbaarheid op basis van SEO target woorden zal er alleen maar wel bij varen!

0/5 (0 Reviews)

0 reacties op “Hoe zoek je SEO target woorden?

Geef een reactie