Wat is een huisstijl en hoe belangrijk is je huisstijl ontwerp

huisstijl

Wat is een huisstijl en hoe belangrijk is je huisstijl ontwerp

Een huisstijl is een cruciaal onderdeel van je website of webshop. Dit lijkt misschien wel mee te vallen maar aan de hand van de huisstijl kan de site gemaakt of gebroken worden. Veel mensen zijn echter niet zo heel technisch en niet veel mensen weten genoeg over een huisstijl ontwerpen om te weten wat de voordelen zijn en wat een huisstijl nu precies is. Lees dus maar gauw verder om daar achter te komen.

Wat is het?

Een huisstijl is de stijl van de website. Het is een soort uitstraling, deze moet natuurlijk wel gelijk staan aan je bedrijf. Zo heeft de Ikea een vrij gezellige huisstijl met veel kleuren, hun winkel zelf heeft dit namelijk ook. De huisstijl is dus het ontwerp waarop alles gebaseerd is. De huisstijl kan bestaan uit een verscheidenheid aan kleuren maar het kan ook te maken hebben met de vorm van de knoppen op de website.

De voordelen van goede huisstijl

Wanneer jouw website een goede en persoonlijke huisstijl heeft dan heeft de klant iets om zich mee te kunnen identificeren. Ze voelen zich verbonden met een website, het past namelijk precies bij hun interesses. Ook is het zo dat mensen een huisstijl vaak onthouden, het is dan ook een goede manier om er voor te zorgen dat jouw website bekend wordt bij de mensen. Denk maar eens aan de website van Bol, waarschijnlijk kun je in je hoofd wel een beeld vormen over hoe alles er uit ziet en waar alles staat. Dit is dan ook de kracht van een goede huisstijl.

Merk

Zoals net al gezegd moet de huisstijl centraal staan voor het merk. Als je een website hebt die symbool staat voor de jongeren dan moet je natuurlijk geen ouderwetse huisstijl hebben. Dit zou de potentiele klanten alleen maar afschrikken. Je moet dus goed kijken naar wat voor soort merk je precies hebt, waar het product voor staat en wat de mogelijke doelgroep is. Aan de hand hiervan kun je gaan kijken wat het uiterlijk van de site moet worden. Zet dus alles even voor jezelf op een rijtje, dat is de makkelijkste manier om er voor te zorgen dat de huisstijl past bij het merk.

Huisstijl is onderdeel van je reclame en marketing

De huisstijl die komt tevoorschijn in de reclame en in de marketing die je bedrijf naar buiten brengt. Je moet er dus alles aan doen om ervoor te zorgen dat de huisstijl kloppend is, wanneer dit niet gebeurd dan zal jouw bedrijf niet opvallen in de stapel reclame die mensen in de brievenbus krijgen. Zorg dus voor een aantrekkelijk een aandachttrekkend ontwerp, zo val je op binnen de reclame. En wanneer een bedrijf veel bekeken wordt dan zal ook het aantal klanten stijgen.

0/5 (0 Reviews)
Huisstijl
  • Huisstijl
5

Samenvatting

Een huisstijl is een cruciaal onderdeel van je website of webshop. Dit lijkt misschien wel mee te vallen maar aan de hand van de huisstijl kan de site gemaakt of gebroken worden.

Verzenden
User Review
5 (3 votes)

Geef een reactie