Jouw website vindbaar maken in Google via SEO

 

Google en SEO

We gebruiken allemaal Google om informatie te vinden op het internet. In de meeste gevallen vinden we deze informatie op een of meerdere websites. De kans is groot dat als jij iemand bent die informatie met anderen wil delen op het internet ook gebruik maakt van een website. Uiteraard wil jij ook dat jouw website dan gevonden wordt door de gebruikers die jouw informatie nodig hebben of nuttig vinden. Daarom is het belangrijk om jouw website vindbaar te maken in Google. Om dit te kunnen verwezenlijken, is het nodig om gebruik te maken van SEO.

Wat is SEO?

SEO is een Engels letterwoord dat staat voor zoekmachine optimalisatie. In de praktijk wil dit zeggen dat het nodig is om een website te optimaliseren om ze vindbaar te maken in Google. SEO staat voor een verzameling van technieken die het mogelijk om je website te laten vinden door Google. Google maakt van zijn kant ook gebruik van technieken zoals crawlers en algoritmes om je website te vinden. Door SEO efficiënt te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat de techniek van Google je website oppikt. Een van de manieren om dit te doen, is het gebruik van keywords.

Wat zijn keywords en hoe kun je ze gebruiken?

Keywords zijn woorden en zoektermen die het meeste gebruikt worden door surfers die informatie willen zoeken op het internet. Als deze keywords op regelmatige basis terugkomen in de teksten of in de content worden opgenomen, wordt je vindbaarheid van je website in Google zeker vergroot. Deze vorm van SEO is doorgaans het bekendst en wordt dan ook het meest gebruikt. Zoals bij alles geldt hier ook dat overdaad schaadt.

Hoe SEO verantwoord gebruiken?

Sommige website eigenaren die voor het eerst SEO toepassen, hebben de neiging om te enthousiast te werk te gaan en de keywords te veel en te opvallend te gebruiken. Hierdoor loop je het gevaar dat je tekst of inhoud niet meer natuurlijk zal overkomen. Op termijn wordt dit afgestraft door je bezoekers en lezers die je teksten iets te gekunsteld zullen vinden. Los daarvan loop je ook het gevaar om afgestraft te worden door Google, omdat de medewerkers het overdadig gebruik van sleutelwoorden interpreteren als keyword stuffing. Het is dus zaak SEO met mate te gebruiken, als je je vindbaarheid in Google wilt vergroten.

Met minder gaat het soms beter

SEO is een belangrijk element om je succes bij Google te vergroten. Daarbij is het vooral belangrijk om de balans tussen overdaad en functionaliteit te bewaren. Eens je daar een goed evenwicht in gevonden hebt, kan deze techniek je zeker een hogere ranking bij Google bezorgen.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie