kosten website laten maken

Kosten website laten maken

U kunt verwachten dat uw website in totaal tussen € 300 en €10.000 kost, afhankelijk van het type website dat u wilt maken. Er zijn verschillende soorten websites, maar om overzicht te houden hebben we ze onderverdeeld in drie verschillende categorieën; eenvoudig, klein bedrijf en webshop.

Kosten van een basiswebsite

Een basiswebsite bestaat uit één tot vijf pagina’s en vereist slechts zeer eenvoudige functionaliteit. Het zijn websites in ‘brochure-stijl’. Naast de kernpagina’s hebben ze een contact- en bestemmingspagina. Ze moeten ook mobiel reageren, maar het is altijd de moeite waard om te controleren of dit bij de ontwerpprijs is inbegrepen.
Basiswebsites zijn geweldig als u op zoek bent naar een zeer eenvoudige, gestripte online aanwezigheid. Het is een plek om uw bedrijf te presenteren en vragen te ontvangen. .

Bouw je eigen website

Webdesigners zijn de laatste jaren steeds gangbaarder en verfijnder geworden. Ze zijn nu een legitieme optie voor zowel bedrijven als particulieren. Behalve een duidelijk kostenvoordeel, stellen websitebouwers u ook in staat om een ​​website in slechts een paar uur operationeel te maken, zonder voorafgaande ontwerpervaring.

Webdesign bureau

Webdesign bureau’s zijn meestal zeer betrouwbaar en ervaren. Het maken van websites is hun brood en boter, en ze hebben het tot een kunst. Ze zijn de perfecte optie als u een eenvoudige website wilt, maar de tijd of vaardigheden mist om er zelf een te maken. Bureaus bieden een offerte voor het hele project, waardoor het heel eenvoudig is om aanbiedingen te vergelijken.

Freelance ontwikkelaar

Het gebruik van een freelance ontwikkelaar is een andere optie voor het maken van uw basiswebsite. Het vinden van een freelancer kost misschien wat meer onderzoek, maar u kunt meestal genieten van een meer gepersonaliseerde service. U zult echter merken dat een freelancer niet de brede ervaring heeft die een bureau heeft. Ze worden meestal ook per uur in rekening gebracht (€15 – €75). Dit kan het moeilijk maken om de totale kosten te voorspellen.

Kosten van een eenvoudig website 

Ontwerp
€200 tot € 500

Domein
€2,99 tot € 100 / jaar
Totale kosten vooraf

€ 202,99 tot € 600
Bijkomende kosten

Hosting

€3 tot € 45 / maand
Inhoudsupdates

€0 tot € 10 / maand

Totale lopende kosten
€ 3 tot € 55 / maand

Kosten van een website voor kleine bedrijven

Een website voor kleine bedrijven is de perfecte grootte voor een bedrijf dat iets meer nodig heeft dan alleen een zeer eenvoudige website, of een website die op zoek is naar een upgrade van hun bestaande basis website. ‘Websites voor kleine bedrijven’ zijn ook in brochure-stijl, maar zijn veel rijker aan functies. Dergelijke functies kunnen zijn: integratie van sociale media, responsief ontwerp, een content management systeem, google analytics en google maps, ‘google my business’.

Ze zullen ook meer pagina’s hebben dan een standaardwebsite en opnieuw worden ontworpen om mobiel responsief te zijn.
Websites voor kleine bedrijven zijn perfect voor bedrijven die hun inhoud waarschijnlijk regelmatig bijwerken. Dit maakt ze de perfecte keuze voor startups, freelancers of elke groeiende organisatie.

De kosten van een website voor kleine bedrijven zullen ongeveer zijn:

Ontwerp
€ 500 tot€ 1.000

Domein
€ 2,99 tot €100 / jaar

Totale kosten vooraf
€502,99 tot € 1.100

Bijkomende  kosten

hosting
€ 3 tot €45 / maand

Inhoudsupdates
€0 tot €30 / maand

Totale lopende kosten
€ 3 tot €75 / maand

Kosten van een ecommerce website

De kosten van ecommerce websites kunnen enorm variëren. De prijs wordt beïnvloed door het aantal artikelen dat u wilt opslaan en het aantal variëteiten van elk artikel dat beschikbaar is. Het hangt natuurlijk ook af van het aantal extra functies dat u wilt opnemen. U kunt verwachten dat een ecommerce webdesign een orderbeheersysteem, leverings functionaliteit en een live chat faciliteit omvat, naast de functies op een kleine zakelijke website.

Denk bij het in gebruik nemen van uw ecommerce website goed na over wat u van uw nieuwe site wilt. Zal deze website het grootste deel van de aanwezigheid van uw merk uitmaken, wilt u dat mensen rondhangen, blogberichten lezen, contact maken met uw sociale media?

Ontwerp
€ 1.000 tot € 2.500

Domein
€ 2,99 to t€100 / jaar

SSL-certificaat
€15 to t€ 250 / jaar

Totale kosten vooraf
€ 1.017,99 tot € 2.850

Bijkomende kosten

hosting
€ 10 tot € 350 / maand

Inhoudsupdates
€ 0 tot €60 / maand

Totale lopende kosten
€10 tot €410 / maand

Naast de gebruikelijke onderhoud, hosting, domeinnaam en design kosten, raden wij u ook aan de kosten van een SSL certificaat mee te rekenen. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw website en helpt klanten gerust te stellen.

Als u een SSL certificaat heeft, krijgt uw site een ‘https’ voorvoegsel in plaats van het gebruikelijke ‘http’. De ‘s’ staat voor veilig, en het is iets waar we websites steeds meer naartoe zien gaan. Een SSL certificaat betekent ook dat u een hangslot symbool in de adresbalk hebt. Dit betekent dat uw klanten uw website serieus nemen en Google ook. Controleer of uw webdesigner dit als onderdeel van het pakket opneemt.

Domeinnaam

Afgezien van de ontwerpkosten, is de belangrijkste aanschafprijs die u tegenkomt de aanschaf van een domeinnaam (als u die nog niet heeft).
Een domeinnaam is het unieke ‘adres’ van een website.

Minimale kosten
.nl
€4,99 / jaar
.com
€ 9,99 / jaar

Zodra u een domeinnaam heeft gevonden die nog geen bijbehorende website heeft, kunt u deze betalen op een website zoals VERSIO of GoDaddy. Prijzen variëren afhankelijk van hoe populair uw gekozen domeinnaam is: .nl domeinen kosten slechts € 4,99 per jaar en .com domeinen zullen ongeveer € 9,99 per jaar bedragen.

Hosting

Elke website moet op een webserver worden gehost. Het hosten van een website maakt het toegankelijk via het web. Het betekent in feite het huren of kopen van wat ‘ruimte’ op internet, dat wil zeggen. enige bandbreedte. Het is niet noodzakelijk om volledig te begrijpen wat hosting betekent, maar u moet weten dat uw website het in een of andere vorm nodig heeft en u hebt hiervoor een paar opties:

Type hosting

Gedeelde hosting
€ 3 – €10 / maand

Virtual Private Server (VPS) hosting

€ 10 – €45 / maand

Op cloud gebaseerde webhosting
€10 – €350 / maand

Dedicated
€65 – €200 / maand

Gedeelde hosting

Shared hosting is de goedkoopste vorm van webhosting. U deelt uw hostingplatform met een aantal andere sites en deelt daarom ook de kosten. Het nadeel is dat je ook de bandbreedte deelt. Dus, in feite vecht je voor serverruimte met andere sites. Shared hosting kan een geweldige goedkope optie zijn voor eenvoudige of nieuwe sites die nog niet veel bezoekers trekken.
Prijzen variëren van € 3 – € 10 per maand.

Virtual Private Server (VPS) hosting

Een VPS-server is een goede middenweg tussen shared hosting en het hebben van uw eigen dedicated server. Een VPS is één fysieke server, maar wijst meerdere, afzonderlijke servers toe aan zijn sites. Op deze manier voorkomt u de problemen in verband met shared hosting.
Prijzen variëren van €10 -€45 per maand.

Op cloud gebaseerde webhosting

Met cloud gebaseerde webhosting wordt uw website gehost op een virtuele server. Dit is om een ​​aantal redenen een populaire optie. Ten eerste kunnen cloud hosting plannen ongebruikelijk grote pieken in het verkeer opvangen. Ten tweede is het eenvoudig om cloud gebaseerde hosting aan te passen aan uw veranderende behoeften. En ten derde betaalt u met cloud gebaseerde webhosting plannen alleen voor wat u hebt gebruikt. Dit is een logische volgende stap voor een website die mogelijk is gestart met een gedeeld hostingplan, maar is begonnen met een grote hoeveelheid verkeer.
Prijzen variëren van €10 – € 350 per maand.

Dedicated hosting

Met deze optie hebt u uw eigen server die alleen uw website host. Websites die bijzonder groot of complex zijn, of die een uitzonderlijk hoog niveau van gegevensbeveiliging vereisen, zullen profiteren van dedicated hosting. Het is ook de beste optie voor websites met een hoge en constante hoeveelheid verkeer. Het niet delen van een server met andere websites heeft zijn voordelen, namelijk dat u niet hoeft te concurreren om bandbreedte. Dit wordt weerspiegeld in de hogere prijs.
Prijzen variëren van € 65 -€ 200 per maand.

10 vragen om aan uw webdesigner te stellen

Communicatie is de sleutel om het webdesigners zo gestroomlijnd mogelijk te maken. U moet precies weten wat u van uw webdesigner krijgt en zij moeten op hun beurt precies weten wat u van hen verwacht. Met dit in gedachten hebben we een paar vragen voor je ontwerper samengesteld:

1.Regelt u het kopen van de domeinnaam en hosting voor de site, en is dit opgenomen in uw offerte?

2.Hoe gemakkelijk kan ik mijn website rapporteren en bijwerken? Als het specialistische kennis vereist, geeft u dan training voor mijzelf en mijn personeel?

3.Zijn er lopende kosten voor algemeen onderhoud van de site?

4.Ga je de website optimaliseren voor zoekmachines?

5.Zal de site mobiel reageren?

6.Als ik niet tevreden ben met het voltooide ontwerp van mijn site, kan dit worden gewijzigd en zijn er kosten aan verbonden?

7.Biedt u inhoud en afbeeldingen voor de site, of moet ik die verstrekken?

8.Wat is de mogelijkheid voor toekomstige ontwikkeling van de website? Is het gebouwd om snel te groeien?

9.Hoeveel zullen toekomstige wijzigingen van de site kosten?

1.Hoe wordt mijn website beschermd als er iets misgaat?

Houd rekening met:

Webdesign is een service, geen product

Door webdesign te beschouwen als een service in plaats van een product, kunt u begrijpen waarom het moeilijk kan zijn om er een exacte prijs voor te stellen.

Wees nauwkeurig met offertes aanvragen

U kunt voor hetzelfde project € 1.000 en €50.000 krijgen. Dit gaat terug naar webdesign dat een service is in plaats van een product. Verschillende bureaus hebben verschillende manieren om dingen te doen en geven prioriteit aan verschillende aspecten van de site. Door zo duidelijk mogelijk te maken over wat voor u belangrijk is en wat minder, kunt u uw offertes nauwkeuriger maken.

Normen variëren van bureau tot bureau

Zoals met elke branche, zal de kwaliteit van het werk van bureau tot bureau verschillen. Het is een goed idee om te kijken naar klantbeoordelingen en voorbeelden van eerder werk bij het beslissen met welk bureau u wilt gaan. En vergeet niet dat de goedkoopste optie niet altijd de beste is – alles wat te mooi lijkt om waar te zijn, is waarschijnlijk!