Lokale SEO

lokale seo

SEO: uitdagingen en technieken voor websites in Rotterdam

Uw website is uw visitekaartje. Maar dan moet uw potentiële klant hem wel kunnen vinden. Als Rotterdamse ondernemer wilt u gevonden worden door klanten uit de omgeving. Aan een bezoeker uit Leeuwarden of Maastricht heeft u immers niets.

Het is dus belangrijk dat u bij uw SEO zorgt dat de site vooral door Rotterdammers gevonden wordt. In dit artikel zetten een paar uitdagingen en technieken voor u op een rij.

Gebruik externe SEO factoren in uw voordeel

Natuurlijk optimaliseert u uw website met de juiste metatags. Uw description en keywords bevatten termen als “Rotterdam” en beschrijven uw bedrijf. Maar u bent ook afhankelijk van externe factoren, zoals nieuwswaarde en hoe vaak uw onderwerp wordt besproken. Komt uw bedrijf in het nieuws?Dan vindt Google u interessant.

Zorg dus voor persberichten. Ook inkomende links zijn van grote waarde. Probeer anderen dus zo ver te krijgen dat men naar uw site linkt. Een blogpost (zoals deze) waarop u kennis deelt kan voor anderen een goede bron zijn, waar men graag naar linkt.

Ook is de mate waarin mensen op social media over uw bedrijf spreken een factor waar zoekmachines naar kijken.  Zorg dus dat u op social media “over de tong gaat”.

Denk SEO LOKAAL

Mensen kunnen op elke plek zoeken op internet. Zoekmachines gebruiken vaak de locatiegegevens om de dichtstbijzijnde ondernemingen te laten verschijnen. Dus wanneer iemand in Rotterdam zoekt naar “Pizza” krijgt hij andere resultaten dan in Den Helder.

Als u een lokaal bedrijf heeft, is het dan ook zinvol om te beseffen dat u concurreert met de pizzeria drie straten verder, en niet met alle pizzeria’s in Nederland.

Maak het ze makkelijk

Misschien een open deur, maar vermeld op uw site ook het adres van uw bedrijf, zodat klanten u makkelijk kunnen vinden. Ook gezien vanuit lokale SEO is het een goed idee. Immers, als een klant zoekt naar “webdesigner Rotterdam” en u heeft een adres in Rotterdam, snapt Google meteen dat u precies bent waar de klant naar zoekt!

Gebruik targeted SEA

Adverteren op Google en Facebook zijn kosteneffectieve marketingmethoden. Mits je het goed aanpakt. Een belangrijke optie die zowel Google AdWords als Facebook aanbieden is lokalisatie.

Bij het opgeven van een advertentie kunt u bepalen in welk gebied de advertentie te zien is. Bijvoorbeeld alleen Rotterdam en de buurgemeenten.  Zo voorkomt u dat u geld betaalt voor iemand die uw advertentie vanuit Brussel bekijkt en wordt SEO kosten-efficiënter.

Google Places

Vergeet ook niet uw bedrijf aan te melden bij Google Places. Dit is een makkelijke gratis dienst, waar u uw bedrijfsgegevens en -adres kunt invoeren.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie