Wat is Long tail keyword ?

seo

Long tail keyword

Het online netwerk is één en al competitie. Of je nu een product of een dienst wilt verkopen, of gewoon simpelweg meer lezers wilt op je blog, je zal alles wat je hebt in de strijd moeten gooien om klanten naar jouw website te trekken.

Het internet is namelijk zo groot, dat je hoog in de zoekresultaten op bijvoorbeeld Google moet verschijnen om meer mensen naar jouw pagina te krijgen. Als je hier korte keywords voor gebruikt waar veel mensen op zoeken, is de kans groot dat er al duizenden andere websites bestaan die óók deze keywords gebruiken, en hoger in de zoekresultaten verschijnen. De oplossing is het gebruik van een long tail keyword. Wat is een long tail keyword precies, en hoe pas je deze toe op jouw website?

Wat is een long tail keyword?

Een long tail keyword is een combinatie van woorden of een zin die regelmatig in je tekst terugkomt. Het is meestal langer dan een normaal keyword, dat mensen vaak intypen wanneer ze ergens naar op zoek zijn. Een long tail keyword is specifieker, dus het zal minder vaak ingetypt worden. Wanneer dit echter wél gebeurt, sta jij hoog in de resultatenlijst, én heb je een grotere kans dat jouw product of dienst daadwerkelijk verkocht wordt, of dat je tekst gelezen wordt.

Mensen die zoeken met een long tail keyword, hebben namelijk al een specifiek idee in hun hoofd en staan dichterbij hun daadwerkelijke punt van aankoop.

Hoe gebruik je long tail keywords op je website?

Het toepassen van een long tail keyword kan jou dus veel meer winst opleveren dan wanneer je enkel korte steekwoorden gebruikt. Maar hoe doe je dit precies?

De eerste stap is om goed samen te vatten wat jij nu precies wilt verkopen, zodat het long tail keyword naadloos aansluit op jouw website. Hiermee zorg je ervoor dat mensen exact vinden wat ze zoeken, waardoor je een hoge conversie krijgt op jouw pagina. Heb je je passende long tail keyword gevonden, dan kun je dit in je tekst gaan verwerken. Laat het meerdere keren terugkomen, en jouw website zal worden gevonden in elke zoekmachine.

Geef een reactie