Mobiel vs. Desktop Gebruikers

Mobiel

Mobiel vs. Desktop Gebruikers

De opkomst van smartphones en tablets heeft de hele ervaring van het gebruik van computers en het internet aangepast. Waar vroeger iedereen alleen toegang had tot een desktop, is nu alles van internetbankieren tot het bekijken van websites tot shoppen ook mogelijk via je telefoon of tablet.

Maar zijn er eigenlijk verschillen tussen mobiel en desktop? Zijn er bepaalde zaken die beter geschikt zijn voor het ene platform vergeleken met het andere? En zijn er ook verschillen tussen de mensen die meer gebruik van mobiel, of juist van desktop maken? Lees verder om erachter te komen…

De verschillen tussen mobiel en desktop

Het grootste verschil tussen mobiel en desktop is dat mobiel vaak gebruikt wordt voor korte activiteiten. Denk hierbij aan even iets opzoeken op het internet, een bestelling doen bij een snackbar of even je banksaldo checken. Dat in tegenstelling tot desktop, waarbij men vaak echt ergens voor gaat zitten.

Desktop is daarom meer geschikt voor langer-durende activiteiten als een artikel schrijven, werk gerelateerde zaken of onderzoek ergens naar doen. Echter zijn er twee activiteiten die over het algemeen veel tijd in beslag kunnen nemen die met steeds vaker mobiel worden gedaan: lezen en gamen. Dat komt omdat door de opkomst van eBooks en de grote beschikbaarheid van talloze mobiele games.

Verschillen tussen gebruikers op elk platform

Over het algemeen zien we dat hoe jonger een gebruiker is, hoe meer tijd hij mobiel doorbrengt. Uiteraard geldt dit ook de andere kant op. Oudere gebruikers kiezen vaak eerder voor desktop dan voor mobiel.

Dit verschil komt doordat de desktop zelf al langer bestaat. Smartphones en tablets zijn iets van de laatste jaren waardoor oudere gebruikers hier minder bekend mee zijn. Ook al zijn oudere generaties meer op de desktop te vinden, we zien de laatste tijd wel dat steeds meer ouderen ook overstappen naar mobiel!

5/5 (1 Review)

Geef een reactie