On site SEO verbeteren

seo

SEO

Als je een website beheert dan is SEO één van je belangrijkste taken. We geven je vijf tips die je nú kan gebruiken om je website een betere ranking te geven.

1- Zorg voor een optimale User Experience (UX)

Gebruiksvriendelijkheid en user experience zijn zogenaamde ‘tweede orde’ invloeden van de succes van je site; ze bieden een indirecte maar meetbare invloed van de externe populariteit van je site. En de zoekmachines interpreteren dat als een signaal van hoge kwaliteit.

2- Laat jouw content delen door je bezoekers (ofline seo)

Een van de meeste effectieve methoden voor het bouwen van links naar je site is het tonen van sociale media buttons (zoals Facebook, Twitter, Instagram). Daardoor moedig je bezoekers aan om de inhoud van je pagina te delen met andere potentiële bezoekers. Meer relevant verkeer gegarandeerd!

3- Controleer maandelijks of je zoekwoorden (online seo) nog actueel zijn

Het heeft natuurlijk geen zin om hoog te scoren met een bepaald zoekwoord, als niemand daadwerkelijk naar op zoek is! Door frequent je zoekwoorden te checken zorg je dat je niet achter de feiten aanloopt.

4- Vermeid “duplicate content”

Duplicate content kan negatieve gevolgen hebben voor je ranking. Dit heeft voornamelijk twee oorzaken:

  • Zoekmachines (seo) zullen niet gauw meerdere versies van dezelfde content weergegeven. Het algoritme zal dus een keuze moeten maken. Hierdoor pakken de pagina’s zoekresultaten van elkaar af.
  • Externe websites moeten ook een keuze maken naar welke versie van je content ze linken, seo. Hierdoor wordt het aantal links naar jouw content dus ‘verdunt’.

5- Zorg dat je website voldoende snel laadt

Google heet aangegeven dat laadsnelheid een van de signalen is waarop ze een site rankt. En voor je bezoekers is het natuurlijk ook wel zo fijn als ze niet te lang hoeven te wachten tot de pagina geladen is.

Volg deze vijf tips op en je zal een grotere kans hebben hoger in de ranking te komen met je webpagina. Welke slimme SEO tips heb je zelf?

 

 

 

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie