Online marketing

Online marketing

Hoe doen wij online marketing voor uw bedrijf?

Het is tegenwoordig erg moeilijk voor websites om goed vindbaar te zijn op het internet. Voor veel websites is het überhaupt onmogelijk om op de eerste pagina van Google te verschijnen. Gelukkig kunnen wij als online marketing bureau jou helpen met het vindbaar maken van jouw website.

Goed vindbaar op Google

Het probleem waar veel bedrijven mee zitten is dat ze niet op de hoogte zijn van de werking van Google, of dat deze kennis verouderd is. Een online marketing bureau is wel up to date met de werkingen hiervan. Om het simpel te zeggen beschouwen Google en andere zoekmachines niet alle websites gelijk als iemand iets opzoekt. Stel dat iemand op zoek is naar nieuwe kleding, dan zal de zoekmachine als eerste resultaten vaak grote kledingmerken weergeven.

Bedrijven : Online Marketing

De reden waarom dit gebeurd is omdat grote bedrijven hun websites dermate hebben geoptimaliseerd dat bijvoorbeeld Google ze heel goed kan vinden. Hierdoor staan ze minimaal op de eerste pagina en vaak zelfs bovenaan. De rekenformule waarmee de score van een website wordt bepaald is erg ingewikkeld maar een paar belangrijke aspecten zijn:

  • SEO; SEO staat voor Search Engine Optimization Dit is eigenlijk alles wat te maken heeft met de Google score van een website. Hoe beter de SEO, hoe beter de website te vinden is.
  • Structuur van de tekst; De manier waarop zoekmachines een tekst analyseren lijkt heel erg op de manier waarop mensen dat doen. Dit wil zeggen dat een tekst die netjes verdeeld is in alinea’s met tussenkopjes ook voor een zoekmachine beter te lezen is. Wij als online marketing bureau kunnen teksten zo specifiek schrijven dat deze perfect zijn voor bijvoorbeeld Google.
  • Keywords; Stel dat iemand zoekt in Google op ‘nieuwe schoenen’. Dan zullen websites met de woorden ‘nieuwe schoenen’ hoog in de zoeklijst staan. Dit zijn dan ook keywords waarna gezocht wordt. Keywords zijn dus veel gezochte woorden waar jouw doelgroep interesse in heeft. Een online marketing bureau kan deze termen voor jou vinden zodat jij nieuwe klanten kan vinden.

Natuurlijk is de daadwerkelijke werking van een zoekmachine vele malen ingewikkelder dan alleen deze aspecten. Er komt dan ook nog veel meer kijken als je een hoog scorende website wilt hebben. Gelukkig weten wij als online marketing bureau hier wel raad mee.


Simpel gezegd, houdt Online marketing, ook wel Internetmarketing en Digitale marketing genoemd, het hand te hebben die de kennis heeft om u hierin professioneel te begeleiden.

Kort samengevat zijn de belangrijkste opties als volgt:bevorderen van de verkoop van uw producten of diensten of de bevordering van uw website via het internet in. Uiteindelijk kan Online marketing gedefinieerd worden als: Alles wat mogelijk is om uw website of bedrijf zo veel mogelijk zichtbaarheid te geven, en zodoende zo veel mogelijk nieuwe klanten, verzoekjes of feedback te genereren.

Zodoende is Online marketing een brede term die een flink aantal subdisciplines bevat, zoals internetreclame (inclusief via Google AdWords en Facebook Advertising), maar ook minder directe vormen, zoals SEO optimalisering, zoekmachinemarketing, Influencer marketing en nog veel meer.

Dankzij de brede toepassing van de term, is Online marketing iets waar in principe iedereen die een website beheert (of u nu een privégebruiker of een bedrijf bent) baat bij heeft, aangezien er voor elke gebruiker wel een optie te vinden is die aan zijn of haar behoeften voldoet, en die vanaf relatief eenvoudige vormen die op iedere webpagina direct toepasbaar zijn (zoals SEO), opgeschroeft kunnen worden naar professionelere marketingopties die specifiek voor bedrijven nuttig kunnen zijn (zoals Influencer marketing of Collaborative Environment). Door deze brede keuze aan opties om uw bedrijf, product of webpagina onder de aandacht van het grote publiek te brengen, is het een goed idee om een team bij de

  1. SEO, oftewel: Search Engine Optimalisation; zorgt ervoor dat uw website hoger in de resultatenlijsten van zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo komt te staan.
  2. Online adverteren, zoals Google AdWords, Bing Ads en Facebook Advertising; hiermee kunt u tegen betaling uw website bovenaan de resultatenlijst van een zoekmachine laten weergeven. Ook kunt u door betaald te adverteren ervoor zorgen dat uw advertenties op banners en popups op de pagina’s van derden worden afgebeeld.
  3. Influencer marketing; dit houdt in dat u contact zoekt met invloedrijke figuren binnen een bepaalde online gemeenschap (zoals vloggers of YouTube-persoonlijkheden met een groot aantal volgers) die uw product, dienst of website aanbevelen. Er zijn specifieke kanalen en programma’s ontwikkeld om deze mensen te bereiken.
  4. Collaborative Environment, oftwel Collaboratieve omgeving; waar u privégebruikers uitnodigd om zelf creatieve inhoud te leveren.

Dit zijn slechts een aantal van de belangrijkste vormen van online marketing. Daarnaast bestaat er ook nog een brede waaier aan kanalen die gebruikt kunnen worden om uw website of bedrijf meer zichtbaarheid te geven, zoals Zoekmachinemarketing, Sociale Media-marketing, en nog veel meer

Door dit brede aanbod aan opties, die relatief verwarrend kunnen zijn als u hier niet elke dag mee te maken krijgt, loont het om iemand bij de hand te hebben die weet hoe hij het hele pakket aan Online marketingopties kan gebruiken om uw website, bedrijf of dienst professioneel te promoten, die begrijpt welke vormen en kanalen voor u zullen werken en welke overbodig zijn, en wat de voor- en nadelen van elke optie is.