Online marketing

Online marketing 1

 

Online marketing

Simpel gezegd, houdt Online marketing, ook wel Internetmarketing en Digitale marketing genoemd, het bevorderen van de verkoop van uw producten of diensten of de bevordering van uw website via het internet in. Uiteindelijk kan Online marketing gedefinieerd worden als: Alles wat mogelijk is om uw website of bedrijf zo veel mogelijk zichtbaarheid te geven, en zodoende zo veel mogelijk nieuwe klanten, verzoekjes of feedback te genereren.

Zodoende is Online marketing een brede term die een flink aantal subdisciplines bevat, zoals internetreclame

Online marketing
Online marketing

(inclusief via Google AdWords en Facebook Advertising), maar ook minder directe vormen, zoals SEO optimalisering, zoekmachinemarketing, Influencer marketing en nog veel meer.

Dankzij de brede toepassing van de term, is Online marketing iets waar in principe iedereen die een website beheert (of u nu een privégebruiker of een bedrijf bent) baat bij heeft, aangezien er voor elke gebruiker wel een optie te vinden is die aan zijn of haar behoeften voldoet, en die vanaf relatief eenvoudige vormen die op iedere webpagina direct toepasbaar zijn (zoals SEO), opgeschroeft kunnen worden naar professionelere marketingopties die specifiek voor bedrijven nuttig kunnen zijn (zoals Influencer marketing of Collaborative Environment). Door deze brede keuze aan opties om uw bedrijf, product of webpagina onder de aandacht van het grote publiek te brengen, is het een goed idee om een team bij de hand te hebben die de kennis heeft om u hierin professioneel te begeleiden.

Kort samengevat zijn de belangrijkste opties als volgt:

  1. SEO, oftewel: Search Engine Optimalisation; zorgt ervoor dat uw website hoger in de resultatenlijsten van zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo komt te staan.
  2. Online adverteren, zoals Google AdWords, Bing Ads en Facebook Advertising; hiermee kunt u tegen betaling uw website bovenaan de resultatenlijst van een zoekmachine laten weergeven. Ook kunt u door betaald te adverteren ervoor zorgen dat uw advertenties op banners en popups op de pagina’s van derden worden afgebeeld.
  3. Influencer marketing; dit houdt in dat u contact zoekt met invloedrijke figuren binnen een bepaalde online gemeenschap (zoals vloggers of YouTube-persoonlijkheden met een groot aantal volgers) die uw product, dienst of website aanbevelen. Er zijn specifieke kanalen en programma’s ontwikkeld om deze mensen te bereiken.
  4. Collaborative Environment, oftwel Collaboratieve omgeving; waar u privégebruikers uitnodigd om zelf creatieve inhoud te leveren.

Dit zijn slechts een aantal van de belangrijkste vormen van online marketing. Daarnaast bestaat er ook nog een brede waaier aan kanalen die gebruikt kunnen worden om uw website of bedrijf meer zichtbaarheid te geven, zoals Zoekmachinemarketing, Sociale Media-marketing, en nog veel meer

Door dit brede aanbod aan opties, die relatief verwarrend kunnen zijn als u hier niet elke dag mee te maken krijgt, loont het om iemand bij de hand te hebben die weet hoe hij het hele pakket aan Online marketingopties kan gebruiken om uw website, bedrijf of dienst professioneel te promoten, die begrijpt welke vormen en kanalen voor u zullen werken en welke overbodig zijn, en wat de voor- en nadelen van elke optie is.

 Online marketing

Geef een antwoord