Seo Amsterdam

Seo Amsterdam

Wat is een SEO-dienst

Zoals de naam al doet raden, is een SEO-dienst een dienst die zich bezighoudt met het optimaliseren van uw teksten, webpagina’s of zelfs complete website voor zoekmachines. Kort samengevat, houdt dit in dat een SEO-dienst uw website onder handen neemt, en hier aanpassingen aan doet om ervoor te zorgen dat deze hoger in de resultaten van grote zoekmachines zoals Google en Yahoo wordt weergegeven. Het is immers nuttig als uw website aan de top van de lijst komt te staan, als iemand uw naam, de naam van uw bedrijf, of een relevant zoekwoord intoetst, in plaats van op pagina 2 terecht te komen, of zelfs nog verder achteraan de lijst.

De gemiddelde internetgebruiker heeft immers vaak niet het geduld om pagina na pagina aan zoekresultaten door te spitten, maar heeft enkel aandacht voor de eerste resultaten die hem of haar worden gepresenteerd. Daarom is het een goed idee om stappen te ondernemen die ervoor moeten zorgen dat uw website op die felbegeerde eerste pagina terechtkomt, zonder dat u hiervoor hoeft te adverteren!

Seo Amsterdam

Maar hoe precies? Dat is waar de expertise van een professionele SEO-dienst van pas komt. De specialistische medewerkers van een SEO-dienst Amsterdam weten immers hoe een zoekmachine “denkt” en wat de inherente mogelijkheden zijn om een pagina te optimaliseren. Dit begint met het onder handen nemen van de tekst(en) van uw website zelf.

Om gemakkelijk opgezocht te kunnen worden, is het immers noodzakelijk om voldoende relevante steekwoorden in uw tekst te gebruiken, die goed de rest van uw bedrijf of project weergeven. Van belang hierbij zijn bijvoorbeeld ook de titels van hoofdstukken/allinea’s/artikels, die als een belangrijke indicator voor zoekmachines fungeren.

Zodoende zal een SEO-dienst in regio Amsterdam de tekst van uw website schrijven, aanpassen of herschrijven om zoveel mogelijk relevante steekwoorden te bevatten. Als voorbeeld hiervan, kunt u denken aan een bloemenwinkel die de woorden huwelijk, boeket, huwelijksboeket, trouwen, bruid en nog andere synoniemen en verwante termen in zijn tekst gebruikt, in de hoop om beter vindbaar te worden voor mensen die binnenkort gaan trouwen en daar bloemen voor nodig hebben. Daarnaast zal de metadata in de HTML-code van uw webpagina’s ook aangepast worden om relevante titels en tags te reflecteren.

Seo Amsterdam

Dat is nog maar het begin, want een goede SEO-dienst in Amsterdam kan nog meer doen om uw website vindbaarder te maken, zoals cross-linking, URL-normalisatie, maar bijvoorbeeld ook zorgen dat uw website regelmatig met nieuwe geoptimaliseerde informatie wordt bijgewerkt, aangezien de aanwezigheid van nieuwe inhoud ook een indicator voor zoekmachines is dat een website nog altijd relevant is.

Dankzij al deze mogelijkheden kunt u ervoor zorgen dat uw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van een zoekmachine wordt afgebeeld, zonder dat u hier echter voor hoeft te adverteren. Het grote voordeel van SEO ( regio en of locatie Amsterdam) tegenover adverteren is natuurlijk ook dat een geoptimaliseerde tekst gewoon geoptimaliseerd blijft, terwijl een advertentielocatie  op een bepaald moment afloopt. Wat dat betreft is Search Engine Optimalization een betere investering, aangezien er geen klok op zit.

SEO
SEO

SEO Diensten Amsterdam

SEO is een afkorting voor de Engelse term Search Engine Optimalisation, dat in het Nederlands letterlijk Zoekmachine-Optimalisatie betekent. Kort samengevat, betekent “SEO” de mate waarin het makkelijk is voor een bepaalde webpagina om hoog in de resultaten van een zoekmachine zoals Yahoo of Google terecht te komen, op basis van de (zichtbare en onzichtbare) inhoud van de website. Stel, je gaat het internet op en je typt “kapper” in.

De website van een kapperszaak die volledig geoptimaliseerd is, zal dan automatisch hoger in de resutlaten worden weergegeven dan een zelfde website die niet geoptimaliseerd is. Het praktische resultaat hiervan is dat een website die hoger in de resultaten wordt weergegeven natuurlijk ook meer bezoekers trekt dan een site die enkel op pagina 2 of 3 van de resultaten terechtkomt. Daarom loont het om iemand in de arm te nemen die uw website professioneel kan optimaliseren.

SEO Optimalisatie Amsterdam

Als u merkt dat uw website niet direct zichtbaar is als u online zoekt, of als u er zeker van wilt zijn dat u altijd zo hoog mogelijk bovenaan de lijst komt te staan, dan kunnen wij u helpen door middel van SEO Optimalisatie. Dit houdt in dat wij uw website van top tot teen onder handen zullen nemen om hem zo SEO-vriendelijk als mogelijk te maken. Het einddoel van SEO optimalisatie in Amsterdam is immers om de zichtbaarheid van een website of -pagina in een zoekmachine te verbeteren door verschillende aspecten van de pagina zelf aan te passen, zodat deze gemakkelijker te herkennen wordt voor de online programma’s (ook wel crawlers genoemd) van bedrijven zoals Google en Yahoo.

SEO Optimalisatie Amsterdam

Moderne zoekmachines maken namelijk van specifieke geautomatiseerde programma’s gebruik om de websites die ze online aantreffen te indexeren. Deze programma’s werken door naar o.a. zoektermen te kijken. Omdat wij begrijpen hoe de algorithmes en processen van een zoekmachine werken, weten wij hoe wij uw website aan moeten passen zodat u nooit meer over het hoofd wordt gezien. Het grote voordeel van SEO optimalisering  Amsterdam is natuurlijk ook dat dit proces werkzaam blijft zonder dat u elke maand weer moet blijven betalen, in tegenstelling tot de andere optie: adverteren.

SEO Optimalisatie Amsterdam

Praktisch gesproken, houdt SEO optimalisering een aantal dingen in. Gedurende dit proces zullen wij zowel naar de inhoud en structuur van de tekst(en) op uw site kijken, en of deze aan een goede zichtbaarheid van uw site bijdragen, maar ook nemen wij de code-kant van uw site onder handen, aangezien hier ook veranderingen kunnen worden gemaakt die ervoor zorgen dat uw site makkelijker gevonden kan worden. Daarom is het goed om een IT-professional bij de hand te hebben die weet hoe hij uw website de zichtbaarheid kan geven die het verdient.

 

Zoekmachine Marketing
Zoekmachine Marketing

Zoekmachine Marketing Amsterdam

Zoekmachinemarketing, ook wel Search Engine Marketing (SEM) genoemd, is een term die een brede waaier van mogelijkheden beschrijft die bestaan om uw website te promoten en zijn zichbaarheid in de resultaten van zoekmachines te vergroten. Zodoende is SEO niet hetzelfde als Zoekmachinemarketing, aangezien deze laatste term een bredere discipline is waar SEO slechts één enkele pijler van is. Uiteindelijk kan Zoekmachinemarketing gedefinieerd worden als: Alles wat mogelijk is om uw website zo hoog mogelijk in lijst met zoekresultaten weergegeven te krijgen.

Zoekmachine Marketing Amsterdam

Zoals aangegeven, is het einddoel van SEM om ervoor te zorgen dat een website of -pagina zo hoog mogelijk in de lijst met zoekresultaten van een zoekmachine terechtkomt. In principe zijn er een aantal verschillende methodes die onder SEM vallen en die gebruikt kunnen worden om dit doel te bereiken. Deze kunnen in twee brede categorieën worden ingedeeld:

  1. Search Engine Optimalisation (SEO); dit is de “organische” manier om hoog op de lijst te komen. Hierbij kijken wij naar de inhoud van uw website om te zien hoe eenvoudig het voor de zoekmachines is om uw site te vinden en te indexeren. Dit houdt in dat wij verschillende aspecten van uw site onder handen zullen nemen, zoals de inhoud en structuur van de tekst(en) op uw website, maar ook de metadata en de links van uw site, en meer;
  2. Adverteren; elke zoekmachine biedt u de mogelijkheid om tegen betaling uw website boven aan de lijst met resultaten weer te geven. Hierbij kunt u bijvoorbeeld aan Google AdWords of Bing Ads denken. Voor een bepaald bedrag per maand, of op basis van pay-per-click, kunt u ervoor zorgen dat uw website extra zichtbaarheid krijgt. Waar u natuurlijk wel rekening mee moet houden, is het feit dat verschillende zoekmachines dit op verschillende manieren aanpakken: Google oormerkt elk betaald zoekresultaat immers als een advertentie, terwijl Yahoo! betaalde zoekresultaten samen met “organische” zoekresultaten weergeeft.

Daarnaast moet ook de waarde van Social Media Marketing niet over het hoofd worden gezien, dat ook vaak als een onderdeel van SEM wordt gezien, waarbij intensief gebruik van sociale media wordt gemaakt om uw site (of product en/of dienst) te promoten.

Zoekmachine Marketing Amsterdam

Het grote voordeel van Zoekmachinemarketing in Amsterdam is dat het een complete en omvangrijke discipline is die grotere resultaten op kan leveren dan door je slechts op één enkele methode te richten, zoals enkel SEO of adverteren. Daarom loont het om iemand bij de hand te hebben die weet hoe hij het hele SEM-pakket kan gebruiken om uw website professioneel te promoten, en die begrijpt welke opties voor u kunnen werken en aan uw behoeftes tegemoet zullen komen, en wat de voor- en nadelen van elke optie is.