SEO Check

SEO Check

Als u wilt weten of het nodig is om uw website of webpagina te laten optimaliseren voor zoekmachines, dan is het een wijs idee om eerst een SEO-check uit te voeren. Een SEO-check is namelijk een “gereedschap” dat u in staat stelt om te kijken in welke mate uw website SEO-vriendelijk is, en wat er nog verbeterd kan worden. Op basis van de SEO check krijgt uw website een “schoolrapport” waarin wordt beschreven wat goed is en wat de verbeterpunten zijn. Zodoende is een SEO check de eerste stap in het SEO-proces, aangezien het precies aangeeft waar eraan gesleuteld moet worden om uw website volledig te geoptimaliseerd te maken.

Tijdens een SEO check wordt er naar een aantal aspecten van uw website gekeken. Om te beginnen kijken wij of de URL’s die naar uw pagina verwijzen SEO-vriendelijk zijn, dit houdt in dat ze kort en duidelijk moeten zijn, dat ze de inhoud van de pagina correct beschrijven, en dat ze geen vreemde tekens gebruiken. Verder wordt de tekst van uw pagina zelf ook nagekeken: Zijn de titels van uw allinea’s duidelijk en “opzoekbaar”? En bevat de tekst zelf voldoende relevante zoektermen? Achter de schermen kijken wij ook naar de metadata in de HTML-code van uw webpagina: Wat zijn de tags die uw pagina gebruikt, en zijn ze effectief? En dat is nog maar het begin, aangezien een gedegen SEO check uw hele website van top tot teen analyseert.

Omdat wij ons realiseren dat het handmatig nakijken van de SEO-vriendelijkheid van alle documenten in uw website vrij veel werk kan zijn, hebben wij een aantal online checks voor u ontwikkeld die u kunt gebruiken om er snel achter te komen waar uw website nog werk nodig heeft. Op basis van de uitkomst van deze check kunnen wij dan onmiddelijk uw website professioneel optimaliseren voor zoekmachines, zodat u weet dat uw website altijd zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google, Yahoo, of elke andere zoekmachine terecht zal komen.