Seo Diensten

Seo Diensten

Organisch gevonden worden

 

Wat is een SEO-dienst

Zoals de naam al doet raden, is een SEO-dienst een dienst die zich bezighoudt met het optimaliseren van uw teksten, webpagina’s of zelfs complete website voor zoekmachines. Kort samengevat, houdt dit in dat een SEO-dienst uw website onder handen neemt, en hier aanpassingen aan doet om ervoor te zorgen dat deze hoger in de resultaten van grote zoekmachines zoals Google en Yahoo wordt weergegeven. Het is immers nuttig als uw website aan de top van de lijst komt te staan, als iemand uw naam, de naam van uw bedrijf, of een relevant zoekwoord intoetst, in plaats van op pagina 2 terecht te komen, of zelfs nog verder achteraan de lijst. De gemiddelde internetgebruiker heeft immers vaak niet het geduld om pagina na pagina aan zoekresultaten door te spitten, maar heeft enkel aandacht voor de eerste resultaten die hem of haar worden gepresenteerd. Daarom is het een goed idee om stappen te ondernemen die ervoor moeten zorgen dat uw website op die felbegeerde eerste pagina terechtkomt, zonder dat u hiervoor hoeft te adverteren!

Maar hoe precies? Dat is waar de expertise van een professionele SEO-dienst van pas komt. De specialistische medewerkers van een SEO-dienst weten immers hoe een zoekmachine “denkt” en wat de inherente mogelijkheden zijn om een pagina te optimaliseren. Dit begint met het onder handen nemen van de tekst(en) van uw website zelf. Om gemakkelijk opgezocht te kunnen worden, is het immers noodzakelijk om voldoende relevante steekwoorden in uw tekst te gebruiken, die goed de rest van uw bedrijf of project weergeven. Van belang hierbij zijn bijvoorbeeld ook de titels van hoofdstukken/allinea’s/artikels, die als een belangrijke indicator voor zoekmachines fungeren. Zodoende zal een SEO-dienst de tekst van uw website schrijven, aanpassen of herschrijven om zoveel mogelijk relevante steekwoorden te bevatten. Als voorbeeld hiervan, kunt u denken aan een bloemenwinkel die de woorden huwelijk, boeket, huwelijksboeket, trouwen, bruid en nog andere synoniemen en verwante termen in zijn tekst gebruikt, in de hoop om beter vindbaar te worden voor mensen die binnenkort gaan trouwen en daar bloemen voor nodig hebben. Daarnaast zal de metadata in de HTML-code van uw webpagina’s ook aangepast worden om relevante titels en tags te reflecteren.

Dat is nog maar het begin, want een goede SEO-dienst kan nog meer doen om uw website vindbaarder te maken, zoals cross-linking, URL-normalisatie, maar bijvoorbeeld ook zorgen dat uw website regelmatig met nieuwe geoptimaliseerde informatie wordt bijgewerkt, aangezien de aanwezigheid van nieuwe inhoud ook een indicator voor zoekmachines is dat een website nog altijd relevant is. Dankzij al deze mogelijkheden kunt u ervoor zorgen dat uw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van een zoekmachine wordt afgebeeld, zonder dat u hier echter voor hoeft te adverteren. Het grote voordeel van SEO tegenover adverteren is natuurlijk ook dat een geoptimaliseerde tekst gewoon geoptimaliseerd blijft, terwijl een advertentie op een bepaald moment afloopt. Wat dat betreft is Search Engine Optimalization een betere investering, aangezien er geen klok op zit.

SEO Diensten