SEO Optimalisatie

SEO Optimalisatie

SEO is een afkorting voor de Engelse term Search Engine Optimalisation, dat in het Nederlands letterlijk Zoekmachine-Optimalisatie betekent. Kort samengevat, betekent “SEO” de mate waarin het makkelijk is voor een bepaalde webpagina om hoog in de resultaten van een zoekmachine zoals Yahoo of Google terecht te komen, op basis van de (zichtbare en onzichtbare) inhoud van de website.

Stel, je gaat het internet op en je typt “kapper” in. De website van een kapperszaak die volledig geoptimaliseerd is, zal dan automatisch hoger in de resutlaten worden weergegeven dan een zelfde website die niet geoptimaliseerd is. Het praktische resultaat hiervan is dat een website die hoger in de resultaten wordt weergegeven natuurlijk ook meer bezoekers trekt dan een site die enkel op pagina 2 of 3 van de resultaten terechtkomt. Daarom loont het om iemand in de arm te nemen die uw website professioneel kan optimaliseren.

Als u merkt dat uw website niet direct zichtbaar is als u online zoekt, of als u er zeker van wilt zijn dat u altijd zo hoog mogelijk bovenaan de lijst komt te staan, dan kunnen wij u helpen door middel van SEO Optimalisatie. Dit houdt in dat wij uw website van top tot teen onder handen zullen nemen om hem zo SEO-vriendelijk als mogelijk te maken.

Het einddoel van SEO optimalisatie is immers om de zichtbaarheid van een website of -pagina in een zoekmachine te verbeteren door verschillende aspecten van de pagina zelf aan te passen, zodat deze gemakkelijker te herkennen wordt voor de online programma’s (ook wel crawlers genoemd) van bedrijven zoals Google en Yahoo. Moderne zoekmachines maken namelijk van specifieke geautomatiseerde programma’s gebruik om de websites die ze online aantreffen te indexeren. Deze programma’s werken door naar o.a. zoektermen te kijken. Omdat wij begrijpen hoe de algorithmes en processen van een zoekmachine werken, weten wij hoe wij uw website aan moeten passen zodat u nooit meer over het hoofd wordt gezien. Het grote voordeel van SEO optimalisering is natuurlijk ook dat dit proces werkzaam blijft zonder dat u elke maand weer moet blijven betalen, in tegenstelling tot de andere optie: adverteren.

Praktisch gesproken, houdt SEO optimalisering een aantal dingen in. Gedurende dit proces zullen wij zowel naar de inhoud en structuur van de tekst(en) op uw site kijken, en of deze aan een goede zichtbaarheid van uw site bijdragen, maar ook nemen wij de code-kant van uw site onder handen, aangezien hier ook veranderingen kunnen worden gemaakt die ervoor zorgen dat uw site makkelijker gevonden kan worden.

Daarom is het goed om een IT-professional bij de hand te hebben die weet hoe hij uw website de zichtbaarheid kan geven die het verdient.

 

 

 

 

0/5 (0 Reviews)