Heb ik een SEO specialist nodig?

SEO specialist

Heb ik een SEO specialist nodig?

Als je een eigen bedrijfje of een eigen website hebt, ben je waarschijnlijk al wel een aantal keer de term “SEO” tegengekomen. Maar wat is SEO eigenlijk? Daarbij heb je ook nog mensen die gespecialiseerd zijn in het gebruik van SEO, heb je zo’n SEO specialist echt nodig?

SEO

De uitleg van SEO is redelijk makkelijk, hoe het werkt is weer een wat ingewikkelder verhaal. SEO is een Engelse afkorting en staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands vertaald betekent dit “zoekmachine optimalisatie”.

Er zijn meerdere technieken die zorgen voor SEO. Als je SEO toepast op je website, dan zorg je ervoor dat je website of webshop beter vindbaar is in de zoekmachines van het internet. Hij verschijnt dankzij SEO hoger in de lijst met zoekresultaten van bijvoorbeeld Google, Bing of Yahoo. Je wil natuurlijk dat je (toekomstige) klant bij jouw website komt, maar hoe komt iemand op jouw website als hij of zij nog nooit eerder van je bedrijf heeft gehoord? Je kan natuurlijk een advertentie kopen, maar dat kost geld. SEO is geheel gratis, maar SEO is wel lastig om voor elkaar te krijgen omdat onder andere Google er heel geheimzinnig over doet hoe het precies werkt.

SEO specialist

Dan komt dus de SEO specialist aan bod. Deze expert heeft veel verstand van de werking van zoekmachines. Hij zorgt onder andere voor de basis SEO technieken, zoals meta tags gebruiken en keywords (zoekwoorden) gebruiken op de website.

Waar mensen zelf niet vaak aan denken, maar een SEO specialist wel, zijn verwijzingen naar de website. Dit betekent dat een andere website die gerelateerd is aan jouw website, bijvoorbeeld een partner of misschien een blog van een klant, een hyperlink bevat waardoor je, als je erop klikt, wordt doorverwezen naar je website.

Goed vindbaar voor Google

Daarnaast zal een SEO specialist ook kijken naar de website zelf, hoe deze gebouwd is. Zijn de websitetechnieken die gebruikt zijn goed vindbaar voor Google? Ook de inhoud is natuurlijk van belang, er moeten wel woorden worden gebruikt waar mensen ook op Googlen. Als je hele ingewikkelde woorden op je website gebruikt die mensen niet kennen, dan zullen ze daar ook nooit op gaan zoeken en dus nooit bij jouw website uitkomen.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie