Seo technieken

Seo technieken toepassen voor een betere Google ranking

Google ranking

Wie een website heeft, wil dat die door geïnteresseerde mensen gevonden kan worden in Google. Dit is geen wonder want Google blijft met stip de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. De meeste mensen zijn er ook van op de hoogte dat hiervoor SEO technieken gebruikt worden.

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands wordt dit zoekmachineoptimalisatie. Dit wil dus zeggen dat je je website en de content die erop staat zo gaat inrichten dat ze gemakkelijker gevonden kan worden door Google.

SEO technieken

SEO technieken zorgen ervoor dat je website of content gemakkelijker kunnen worden teruggevonden in Google. Er bestaan verschillende vormen van SEO en het lijkt ons dan ook nuttig om deze even op een rijtje te zetten.

Keywords

Keywords of zoekwoorden zijn woorden die internetgebruikers in een zoekmachine intikken om informatie te vinden over een bepaald onderwerp of een bepaald product. Wie content schrijft voor het internet doet er goed aan om deze woorden op te nemen in de tekst of in de code van de website.

Op die manier kunnen de crawlers van Google je website beter vinden. Sommige mensen hebben de neiging om te veel keywords in een tekst te gebruiken. Deze techniek werkt dan negatief en wordt keyword stuffing genoemd. Wie zoekwoorden gebruikt, doet er goed aan om niet aan om zich niet aan overdaad te bezondigen.

Zoektermen

Zoektermen zijn in grote mate verwant aan keywords. Het gaat hier niet om losse woorden die in een zoekmachine zoals Google worden ingegeven, maar om een serie van woorden of in bepaalde gevallen zelfs korte zinnen. Je kunt hierbij het best denken aan iemand die met een vraag zit en deze intikt in de zoekmachine.

Tekstschrijvers die content produceren voor websites zullen vaak deze zoektermen opnemen in hun teksten. Net zoals bij keywords geldt dat overdaad schaadt en dat Google niet gelukkig zal zijn met content die volgepropt zit met zoektermen. Deze zijn natuurlijk wel handig om de tekst op te pikken, maar mogen niet de overhand hebben. Daarom is het beter je vooral te focussen op waarover het tenslotte allemaal gaat: de content zelf.

zoekmachine
zoekmachine

Goede kwaliteitsvolle content

Wie informatie nodig heeft, maakt gebruik van zoekwoorden of zoektermen om deze te vinden in Google. Deze SEO-technieken zijn bedoeld als handvaten voor Google, maar mogen nooit de overhand krijgen. De internetgebruiker is immers op zoek naar een antwoord op zijn vraag en zal deze niet kunnen vinden in een tekst die vol staat met de juiste keywords, maar nog geen antwoord geeft. Daarom geven we je de raad om steeds de nadruk te leggen op de kwaliteit en het informatieve gedeelte van je content. Dit is nog altijd de beste vorm van SEO!