SEO tips: een volledig en actueel overzicht

SEO tips

SEO staat ook wel voor Search Engine Optimisation. Dit is een vorm van online zoekmachine verwerking waarbij getracht wordt om jouw bedrijf verder de spotlight in te sturen. Een website die boven in de zoekmachines staat zal meer bekijks trekken, dit is natuurlijk logisch.

Door meer bekijks zal ook het aantal potentiele klanten stijgen. Het is dan ook van cruciaal belang dat jouw bedrijf een goede SEO heeft op de website en op de content op deze website. Je kunt dit zelf doen maar je kunt het ook laten doen.

Wij kunnen u hierbij helpen, samen gaan we kijken hoe we uw website naar het volgende niveau kunnen tillen.

SEO tips: Bij aanvang

Bij aanvang gaan we om de tafel zitten om te kijken wat nu precies de bedoeling is en wat er allemaal op de website moet staan. Zo krijgen we een beetje een beeld van de website, hier kunnen we rekening mee houden bij het SEO proof maken van de website.

Je moet dus denken aan doelgroep, doelstelling en missie. Aan de hand hiervan gaan we kijken op welke manieren we extra internetverkeer kunnen genereren voor de website. U kunt altijd uw wensen inbrengen, hier kunnen we dan in het proces rekening mee houden.

SEO tips: Zoekwoorden

Zoekwoorden zijn HET kenmerk van een SEO proof website. De zoekwoorden die gebruikt worden op de website zijn namelijk van essentieel belang voor de rangorde binnen Google. Bij het SEO proof maken wordt er gekeken naar het volgende: “Waar zoeken mensen op, welke woorden gebruiken ze en wat zijn de zoektermen”. Als we dit weten dan kunnen we de tekst aanpassen op de website.

Door deze woorden in de tekst toe te voegen komt de website hoger in Google als er gezocht wordt op deze woorden. Het is dus super belangrijk dat de zoekwoorden in orde zijn, als de woorden in de tekst niet overeenkomen met de vaak gebruikte zoektermen dan is de kans erg groot dat uw website ergens onder aan in Google komt te staan. Dit wil je natuurlijk niet hebben, de websites op de latere pagina’s krijgen namelijk bijna geen bekijks meer. We gaan dus samen met u kijken wat voor dienst of product u aanbiedt. Aan de hand hiervan gaan we kijken welke zoektermen men gebruikt om op dat soort websites te komen. Wij zorgen er dan ook voor dat uw website hier boven komt te staan.

SEO tips: Content

De content van de website is gewoon de tekst die je wilt mededelen aan de potentiele klant. Dit is dus vooral informatie over het bedrijf en over de dienst of het product. Het is belangrijk om de zoekwoorden in deze content te verwerken. Zo wordt de website sneller opgepikt door Google. Ook kijken we naar de opbouw van de tekst en naar de samenstelling van de zinnen.

Er zijn namelijk speciale trucjes die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de website sneller opgemerkt wordt. Hier kunnen wij bij helpen. Wij passen de tekst zo aan dat hij zo snel mogelijk gezien zal worden door Google. Zo komt de website sneller op de eerste pagina terecht.

SEO tips: Sitearchitectuur

De website moet technisch gezien wel goed in elkaar zitten, we bedoelen hiermee dat de sitearchitectuur en de techniek achter we website professioneel en SEO proof moet zijn wil de pagina worden opgemerkt door Google. Er zijn ook hier weer enkele methodes om dit voor elkaar te krijgen. Enkele voorbeelden hiervan zijn backlinks en het plaatsen van goede URL’s. Wanneer deze niet goed geïntegreerd worden dan zal de website niet snel hoog op de ranglijst komen te staan. Door het gebruik van backlinks koppel je verschillende relevante websites en artikelen aan elkaar. Zo krijg je dus mensen die van een andere website op jouw website komen.

Het voordeel hiervan is dat je veel meer internetverkeer binnen krijgt. Door de URL mooi op te stellen krijg je een duidelijke gelaagde structuur binnen de website. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan schuine streepjes binnen in de URL om zo aan te geven dat je je op een sub pagina bevind.

SEO tips: Validiteit van de website

Zorg ervoor dat de site geheel werkt op elk soort apparaat. We leven in een tijdperk waarin iedereen wel een telefoon bij zich heeft, veel mensen internetten hier dan ook op. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website op alle platformen te zien is. Ook moet je ervoor zorgen dat de website beveiligd is, een beveiligde website is te herkennen aan https.

Er staat dan een slotje in de linker bovenhoek in de URL balk. Een beveiligde website zorgt ervoor dat alle content netjes veilig achter slot en grendel zit. Onveilige websites zijn daarnaast vaak niet bereikbaar op sommige browsers, zorg er dus voor dat het veilig is.

SEO tips
  • SEO tips
5

Samenvatting

SEO tips: een volledig en actueel overzicht
SEO staat ook wel voor Search Engine Optimisation. Dit is een vorm van online zoekmachine verwerking waarbij getracht wordt om jouw bedrijf verder de spotlight in te sturen.

Verzenden
User Review
5 (4 votes)

Geef een reactie