Social media marketing, hoe doe je dat?

Social media marketing, hoe doe je dat?

Je kan er als bedrijf niet aan ontkomen, social media. Wie je doelgroep ook is, bijna iedereen gebruikt tegenwoordig social media.

Hoe pak je dat aan?

Social media marketing is niet iets wat je binnen een dag opzet. Het is belangrijk dat je goed voor ogen hebt wie je doelgroep is, welke social media ze het meeste gebruiken en waar ze in geïnteresseerd zijn. Wat je vooral vaak op social media ziet, is dat er informeel met de klant wordt omgegaan. Het zou dan ook zeker niet verkeerd zijn om je personeel een cursus of training te laten doen hoe ze het beste met social media en de klant op social media om kunnen gaan.

Plan en organiseer zorgvuldig

Social media heeft zo z’n voor- en nadelen. Aan de ene kant ben je erg laagdrempelig voor de klant, zullen ze gauw contact met je opnemen en wordt er positief gereageerd als je leuke berichten plaatst. Maar kijk wel uit met wat je plaatst. Eén bericht dat verkeerd wordt opgevat kan al voor veel onrust zorgen. Op social media verspreiden roddels zich als een lopend vuurtje. Je wil je klanten tevreden houden, dus zorg voor een strakke planning en organisatie. Weet wanneer je iets plaatst maar houd ook zeker rekening met de inhoud. Je moet je klant prikkelen, maar niet onrust stoken.

Conversatie en interactie

Dankzij de laagdrempeligheid nemen klanten snel contact met je op als je op social media zit. Als mensen kunnen kiezen voor een contactformulier op de website of een simpel Messenger bericht op Facebook, dan hebben de meeste de keuze al wel gemaakt. Leg op papier vast hoe je te werk gaat met je communicatie op social media. Het is in ieder geval van belang dat je snel reageert, anders stuurt de klant een ander bedrijf wel een berichtje.

Welke social media platformen kan ik gebruiken?

Het hangt grotendeels van je doelgroep af welk platform het beste bij jouw bedrijf past voor social media marketing. De grootste namen zijn op het moment: Facebook, Instagram, Snapchat, LinkedIn, Twitter en Pinterest. Snapchat bevat bijvoorbeeld veel jongeren, dus daar kan je geen zakelijke producten aan kwijt. Aan de andere kant zitten op LinkedIn juist weer veel zakelijke mensen, daar kan je je vakantiereisjes naar Spanje niet aan verkopen.

Social media marketing regel je niet in een dag. Zorg voor een goede planning, geef je medewerkers duidelijke instructies en zoek uit welk social media platform het beste is voor jouw bedrijf.

0/5 (0 Reviews)
Social media
  • Social media
5

Samenvatting

Social media
Social media marketing, hoe doe je dat?
Je kan er als bedrijf niet aan ontkomen, social media. Wie je doelgroep ook is, bijna iedereen gebruikt tegenwoordig social media.

Verzenden
User Review
5 (2 votes)

Geef een reactie