Tips: voor een goede website maken

Website maken

Website maken

Heb je een bedrijf, een eenmanszaak of ben je wellicht een hobbyist, dan kan in de huidige maatschappij een mooie en functionele website niet ontbreken. Men gebruikt geen telefoonboek meer, maar zoekt op het internet naar bedrijven. Als mensen dan bij jou uitkomen, is een eerste impressie uiterst belangrijk.

Een rommelige of onduidelijke website laat mensen denken dat je misschien zelf ook rommelig te werk gaat. Dat moet je natuurlijk niet hebben. Het is dus van uiterst belang dat je veel aandacht besteed aan webdesign.

Gebruik van tekst

Website maken

Natuurlijk let je op de inhoud van de tekst op je website. Maar wist je dat de indeling van de tekst ook van groot belang is bij webdesign? Als de startpagina gelijk veel tekst bevat, overrompelt dit mensen. Ze weten niet waar ze moeten kijken en wat nou belangrijk is.

Zorg ervoor dat je startpagina vooral duidelijk is. Een aantal dikgedrukte woorden of korte zinnen waar men op kan klikken om bij de desbetreffende pagina over het onderwerp te komen zorgt ervoor dat mensen makkelijk je webpagina kunnen scannen en weten waar ze moeten klikken. Vervolgens mag er natuurlijk wel veel tekst staan op de pagina waar uitleg wordt gegeven.

 

website maken

Kleurgebruik

Website maken

Wat erg van belang is bij webdesign, maar ook voor een bedrijf in het algemeen, is een duidelijke huisstijl. Kies een lettertype dat je wilt laten terugkomen in je logo, op je website, op je visitekaartje en kies de kleuren die je wilt.

Het is aan te raden om maximaal 3 kleuren te gebruiken, ook voor je website. Bijvoorbeeld een witte achtergrond, met een donkere kleur erbij waar een tintje kleur doorheen zit en als laatste een sterke kleur voor de accenten. Maar laat die laatste kleur niet de overhand nemen bij je webdesign. Gebruik je kleuren goed en laat kleuren opvallen op de plekken van de website waar je wilt dat mensen op klikken.

Ruimte

Website maken

Zoals bij tekst al gezegd, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je webdesign niet te druk is. Het gebruik van kleur, tekst en foto’s moet goed op elkaar worden afgestemd.

Bij te veel foto’s, met te veel tekst en allerlei kleuren door elkaar weten je ogen niet waar ze moeten kijken. Wees niet bang om wat lege ruimte in het webdesign te laten om voor overzicht en rust te zorgen. Zo voorkom je dat een bezoeker van je website wordt afgeschrikt door alle informatie op ze afkomt.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie