UI Design Tools

UI Design Tools

10 beste UI design tools 

Wij hebben lijst samengesteld van UI tools om te verkennen en uit te proberen.

Tools die in bijna elk ontwerpproces passen en aan uw creatieve eisen voldoen.

1. Justinmind

Deze tool helpt bij prototyping en integratie met andere tools zoals Sketch en Photoshop. U kunt uw interacties en gebaren kiezen om uw prototype te helpen samenstellen. Het bevat ook UI kits, zodat u snel schermen kunt samenstellen.

2. UXPin

Beschreven als het ‘end-to-end’ UX platform, is UXPin in wezen een ander ontwerptool, maar met een krachtige mogelijkheid om ontwerpsystemen te creëren. UXPin bedient grotere ontwerpteams die met dezelfde stijlen en handleidingen moeten werken, wat tijd bespaart bij productontwikkeling wanneer samenwerking een grote rol speelt.

3. Framer X

Framer X is een echt opwindende nieuwe ontwerptool die zeker het bekijken waard is voor ervaren UI-ontwerpers die meer uit hun tools willen halen. Prototypen en interacties maken is heel eenvoudig. Als je een grote React- an bent, zoek dan niet verder, want je kunt synchroon ontwerpen en coderen. Naast het feit dat het een geweldig hulpmiddel is, is er een sterke gemeenschap van ontwerpers achter Framer X die UI middelen en pakketten aanbieden.

4. Adobe XD

Adobe XD biedt de beste omgeving voor digitale projecten onder de Adobe Creative Cloud verzameling ontwerptools. Als je een fervent Adobe-gebruiker bent en nieuw bij XD, vind je de interface in eerste instantie misschien niet erg Adobeachtig,  het is een sprong als je al een tijdje in Photoshop ontwerpt. Maar het is stapelbaar ten opzichte van de andere toonaangevende tools die er zijn, en het is het waard als je een grote Adobe fan bent.

5. Proto.io

Proto.io is een ongelooflijke kanshebber voor het maken van levensechte prototypes van ruwe ideeën tot volwaardige ontwerpen. De tool biedt ook veel mogelijkheden voor uw projecten, waaronder gedetailleerde animaties en aangepaste vectoranimaties. U kunt beginnen met het ontwikkelen van eerste ideeën met een handgetekende stijl, deze vervolgens verwerken in draadframes en eindigen met een hifi-prototype. De Sketch- en Photoshop-plug-ins helpen echt als u met andere tools wilt ontwerpen, maar Proto.io kan het end-to-end ontwerpproces goed aan. Andere functies zoals het testen van gebruikers zullen ook helpen uw ontwerpen te valideren. Dit is een alles-in-één oplossing met een groot aantal vertrouwde merken die het al gebruiken.

6. Axure

Axure is altijd een van de beste wireframing tools op de markt geweest en is geweldig voor complexere projecten die dynamische gegevens vereisen. Met Axure kunt u zich echt concentreren op het bespotten van meer technische projecten die extra aandacht vereisen als het gaat om structuur en gegevens.

7. Balsamiq

Als u zoekt naar snelle wireframing, dan is Balsamiq een sterke suggestie. U kunt snel en gemakkelijk structuur en layouts voor uw projecten ontwikkelen. De elementen slepen en neerzetten maken het leven eenvoudiger en u kunt knoppen koppelen aan andere pagina’s. Dit betekent dat u snel kunt beginnen met het plannen van uw interfaces en deze vervolgens kunt delen met uw team of klanten.

8. InVision Studio

De dromen van veel UI ontwerpers staan ​​op het punt uit te komen met InVision Studio. Nog in zijn vroege versie, zal deze tool je helpen bij het creëren van prachtige interactieve interfaces met heel veel functies. U kunt aangepaste animaties en overgangen maken met een aantal gebaren en interacties. Bovendien kunt u stoppen met denken aan het maken van meerdere teken gebieden voor meerdere apparaten, omdat een responsief ontwerp binnen een enkel tekengebied kan worden bereikt. Dit bespaart veel tijd, zodat u meer ideeën kunt bedenken.

9. Zeplin

Zeplin is niet noodzakelijk een prototyping tool, maar past heel goed in die post-ontwerp- en pre-ontwikkelingsfase naast prototyping. Hiermee kunt u uw ontwerp en prototypes meenemen, overhandigen aan ontwikkelaars en ervoor zorgen dat uw ideeën goed worden uitgevoerd. U kunt uw Sketch, Photoshop, XD en Figma-bestanden uploaden naar Zeplin en het creëert een omgeving voor ontwikkelaars en ontwerpers om het project over te dragen, zonder de vervelende taak om richtlijnen te maken. Het is echter de moeite waard om ervoor te zorgen dat u het eerst nodig hebt.

10. Fluid

Fluid is een intuïtief hulpmiddel om snelle prototypes te bouwen en op design te werken. Het bevat een aantal leuke troeven uit de doos om u op weg te helpen met snelle prototypes en zodra u een upgrade hebt uitgevoerd is het gemakkelijk om uw eigen symbolen samen te stellen met uw favoriete UI middelen.

Geef een antwoord