Waarom WordPress?

Waarom Wordpress

Waarom WordPress?

Veel mensen zouden graag een site willen hebben maar hebben niet het budget of de vaardigheden om er één te maken. Daarom zijn er verschillende sites die je de mogelijkheid bieden om zelf een website te maken zonder daarvoor enige ervaring met coderen te hebben. Eén van deze sites is WordPress en WordPress slaagt er erg goed in om jou de mogelijkheid te bieden zelf een website te maken.

Wij hopen je te vertellen waarom wij WordPress gebruiken en waarom wij het een geweldig systeem vinden.

WordPress Open Source

Er zijn verschillende redenen waarom WordPress daar nou zo goed in slaagt. Ten eerste is WordPress Open Source. Dit houdt in dat het voor iedereen beschikbaar is om te gebruiken en zelf een website te maken. Het is dan ook gratis en er is slechts een account nodig om aan de slag te kunnen met je eigen website. En heel veel mensen zijn al aan de slag gegaan, want WordPress heeft een grote community. Er zijn dus veel andere mensen die WordPress gebruiken en bezig zijn met het maken en onderhouden van een website.

Dit betekent ook dat wanneer je iets niet snapt je het gewoon kunt vragen aan iemand anders online op bijvoorbeeld een forum. Er zijn namelijk mensen genoeg die het wel weten en je dus kunnen helpen met een antwoord op je vraag. Ook kun je ideeën uitwisselen met elkaar of gewoon algemene tips geven zodat iemands site verbeterd kan worden. Deze grote community heeft dus voordelen voor jou als gebruiker van WordPress.

Website Maken

Maar misschien ga je de community helemaal niet nodig hebben voor je problemen. WordPress is namelijk erg gebruikersvriendelijk en dus gemakkelijk te gebruiken. Het is overzichtelijk en je zult niet veel problemen krijgen met het maken van je website omdat alles voor zich spreekt. Door de overzichtelijkheid kun je daarnaast ook lekker doorwerken en is het bewerken van je website niet onhandig door waar alles geplaatst is. En deze overzichtelijkheid geldt ook nog eens voor op meerdere platformen. Jawel, WordPress is niet alleen voor de computer verkrijgbaar maar ook voor mobiele apparaten.

Zo kun je dus heel gemakkelijk je website bijwerken en hoef je niet helemaal je computer op te starten om iets aan je website toe te voegen of te veranderen. En de overzichtelijkheid en gebruikersvriendelijkheid geldt dus ook nog voor mobiel, waardoor het gebruiken van de mobiele app net zo soepel gaat als het gebruiken van WordPress op mobiel.

En mocht je dan een website gemaakt hebben dan kun je deze ook nog eens zeer gemakkelijk testen en kijken of je alles goed hebt geplaatst en werkt. Je kunt namelijk gewoon met een druk op de knop de website zien zoals deze er uitgaat zien wanneer je hem lanceert. Zo kun je dus alles bekijken en testen om er zeker van te zijn dat de website precies is wat je wilt. En als je toch nog iets wil aanpassen kan dit ook altijd nog.

WordPress is Google vriendelijk

Tot slot zijn sites die gemaakt zijn met WordPress gemakkelijk te vinden via Google. Dit betekent dat er makkelijker bezoekers op je website kunnen komen en dit is handig, want je wil natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen je website zien regelmatig gaan checken.

WordPress is dus ideaal als je zelf een website wil maken en zeker aan te raden. En ook al twijfel je: het is gratis, dus het is altijd het proberen waard.

Handige links:

 

Geef een antwoord