Wat doet een webdesigner?

webontwikkelaar

Webdesignerontwerp websites

Natuurlijk ontwerpt een webdesigner websites. Er is wellicht niemand die dit gegeven in vraag stelt of er ook maar even bij stilstaat. Toch is het belangrijk om dat wel te doen. Een website bouwen dat doe je immers niet zomaar in het wilde weg. In de meeste gevallen werkt een webdesigner in opdracht van een klant of andere opdrachtgever.

Dit heeft voor gevolg dat deze webontwikkelaar zich goed moet kunnen verplaatsen in wat deze persoon of dit bedrijf wil. Het werk van een webdesigner begint in de meeste gevallen dan ook met een verkennend gesprek met de opdrachtgever.

Het verkennend gesprek met de opdrachtgever

Het verkennend gesprek dat de webdesigner heeft met zijn of haar opdrachtgever is misschien wel het belangrijkste gedeelte van het werk van deze professional. Tijdens dit zakelijke gesprek krijgt de opdracht immers vorm en wordt elk aspect van de te bouwen website besproken. Zo komen het doel, het doelpubliek, het bedrijf of de organisatie, de content, het product of de geleverde diensten, een call to action en de diverse contactmogelijkheden zeker aan bod.

Webdesigner:  desktop of mobiel?

Los van deze inhoudelijke elementen is het noodzakelijk dat de webdesigner en zijn of haar opdrachtgever het verder hebben over de stijl van de website en diverse technische aspecten. Tegenwoordig surfen we immers niet alleen maar op onze desktop computer, maar bezoeken we het internet steeds meer mobiel. Daarom is het ook belangrijk om te bespreken welke soort van website er gebouwd moet worden. Gaat de opdrachtgever voor desktop of mobiel? Kiezen voor responsief design is ook een optie. Dit soort van webdesign is namelijk geschikt voor alle apparaten en computers.

Hoe gaat de webdesigner aan de slag met de website?

webdesigner
webdesigner

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het aan de slag gaan met de website niet zomaar iets dat je in 1,2,3, doet. Er gaat veel verkennend werk aan vooraf. Ook tijdens het bouwen van de website is het een must dat de webdesigner steeds in contact blijft met de opdrachtgever. Op de vragen ‘Wat doet de webdesigner?’ en ‘Hoe gaat de webdesigner aan de slag met de website?’ kan dus moeilijk een eenduidig antwoord gegeven worden. Aan de slag gaan met een website is namelijk een proces dat verschillende stappen kent en daarbij is het belangrijk dat geen enkel element wordt overgeslagen.

Content management system

Wat de webdesigner doet, is grotendeels afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever, het doelpubliek van de website, het apparaat waarop de site bekeken wordt en last but not least van het CMS waarvoor wordt gekozen. Heel simpel uitgelegd is het CMS of content management system het platform dat momenteel gebruikt wordt om een website te bouwen.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie