Wat is het nut van een mobiele website?

Home » Seo Blog » Wat is het nut van een mobiele website?

Wat is het nut van een mobiele website?

 • Wat is het nut van een mobiele website?

 

Mobiele website

Vele bedrijven hebben reeds een zakelijke website. Het is algemeen geweten dat wie online aanwezig is, beter gevonden wordt. Dit geldt zeker ook voor bedrijven. De tijd dat potentiële klanten het telefoonboek gebruikten om een bedrijf te kunnen vinden, ligt definitief achter ons. Sterker nog, momenteel is het niet meer voldoende om als bedrijf een zakelijke website te hebben.

Heel veel mensen zoeken informatie op terwijl ze onderweg zijn of tijdens een avondje uit. Zij gebruiken mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Een vaak gehoorde klacht van deze mobiele surfers is dat een gewone conventionele website niet goed zichtbaar is op zulk mobiel apparaat. Soms kan een gewone website zelfs helemaal niet bekeken worden op je mobiel. Meteen hebben we het antwoord op de vraag waarom een mobiele website een noodzaak is en waarom dit soort van site kan worden beschouwd als een vorm van SEO.

Wat is het nut van een mobiele website?

mobiele website

Hoe werkt een mobiele website?

Een mobiele website werkt anders dan een gewone website. Ze wordt ook anders gebouwd. Een webdesigner die een site bouwt voor mobiel gebruik, maakt gebruik van het zogenaamde flat design. Dit vlakke design is zeer geschikt voor mobiele apparaten omdat het aangepast is aan het formaat van beeldscherm dat gebruikt wordt voor een telefoon of tablet. Dit design zorgt er trouwens ook voor dat een mobiele website gevonden wordt wanneer je informatie opzoekt in een zoekmachine. Je kunt dus zeggen dat de manier waarop een website gebouwd wordt een vorm van SEO is.

In de meeste gevallen krijg je op een mobiele website minder informatie te zien dan op een gewone klassieke website. Dit heeft uiteraard te maken met de schermgrootte van een mobiel of een tablet. Het lettertype is aangepast aan het scherm van je apparaat. Zo wordt de content van een site beter leesbaar. Mobiele websites zijn eveneens herkenbaar aan hun URL. Deze begint bijvoorbeeld met m.website.com bijvoorbeeld. Zo weet je als gebruiker dat je met een mobiele website te maken hebt. Een andere variant van de mobiele website zijn de sites die het woord mobi in hun URL hebben staan. Er zijn echter nog andere mogelijkheden.

Een responsieve website voor mobiel gebruik

Een andere manier om een website vindbaar te maken voor mobiel gebruik is het bouwen van een responsieve website. Dit wil zeggen dat de website zich aanpast aan het apparaat waarop ze bekeken wordt. Dit soort website kun je bouwen met behulp van responsief design. Ook responsief design draagt bij tot de vindbaarheid van een site en zorgt ervoor dat de SEO van een site meteen geoptimaliseerd wordt.

  Contact Webdesign

  WordPress Seo 

  By |juni 5th, 2018|Categories: Seo, website, WordPress, WordPress website, WordPresss website maken, WordPressSeo|Tags: , , , |

  Er zijn vandaag de dag een hele hoop websites die je op het internet kunt vinden. Hierdoor is het als nieuw bedrijf lastig om in de ogen van de klant te komen, waarom zou hij namelijk naar jouw website toe komen?

  About the Author:

  Seo Vyo is als SEO & Webdesign Bureau gespecialiseerd in Seo en Webdesign. Seo Vyo biedt diensten voor Seo " Search Engine Optimization" en Website Webdesign. Uw website wordt ontworpen en gebouwd met de nieuwste technieken die goed aansluiten bij zoekmachines zoals GOOGLE, met juiste SEO wordt uw website vindbaar voor uw publiek.

  Leave A Comment

  Lees vorig bericht:
  Wat doet een webdesigner?
  Wat doet een webdesigner?

  Webdesigner: ontwerp websites Natuurlijk ontwerpt een webdesigner websites. Er is wellicht niemand […]

  Sluiten