Wat is een sitemap ?

sitemap

Wat is een sitemap en wat betekenen al die andere moeilijke woorden op WordPress?

Voor zowel mensen die net aan WordPress beginnen, als mensen die WordPress al wat langer gebruikten zijn er nog veel termen die lastig te begrijpen zijn. Toch is het erg belangrijk om op de hoogte te zijn van deze termen, en ze tot zekere mate te kunnen gebruiken.

Om dit reden hebben wij een lijstje gemaakt met alle termen die je moet kennen:

Wat is een sitemap?

Simpelweg gezegd is een sitemap een opsomming van alle beschikbare pagina’s op jouw website. Iedere website bestaat uit een aantal pagina’s. Zo heb je de hoofdpagina, contact pagina, misschien een blog, etc. Niet alleen voor het overzicht van jouw gebruikers is het belangrijk om een sitemap te hebben, ook Google hecht hier veel waarde aan.

Een website zonder sitemap kan niet hoog scoren op Google. Om die reden raden wij iedere website aan een sitemap te hebben.

Hoe maak je een sitemap in WordPress?

Er zijn verschillende manieren om een sitemap aan te maken met WordPress. Een veel gebruikte optie is om een plugin te gebruiken voor het aanmaken van een sitemap. Deze plugins zijn specifiek gemaakt om een geschikte sitemap te maken die er voor kan zorgen dat jouw SEO score stijgt.

De meest bekende en volgens velen de beste plugin voor een sitemap in WordPress is Yoast SEO.

Sitemap met Yoast SEO

Yoast SEO staat bekent als de populairste en beste plugin voor WordPress websites. Deze krachte tool geeft jou inzicht in wat werkt op jouw website en wat niet, als het gaat om SEO en zoekresultaten.

Een sitemap is hier natuurlijk essentieel in. Daarom heeft Yoast SEO een ingebouwde functie om een XML sitemap aan te maken. Door simpelweg de slider in het menu van Yoast SEO aan te zetten bij XML sitemap, activeer je deze functie. Vervolgens zal er automatisch een sitemap aangemaakt worden.

Robots.txt-bestand

In tegenstelling tot veel andere bestanden hoeft een website geen robots.txt bestand te hebben. Het is echter wel aan te raden om er één te hebben omdat dit de zoekresultaten een goede boost geven. De robots.txt bestand geeft namelijk weer hoe een zoekmachine om moet gaan met jouw website.

0/5 (0 Reviews)

0 reacties op “Wat is een sitemap ?

Geef een reactie