Wat is een WordPress plugin ?

Wat is een WordPress plugin precies en wat kun je ermee?

Een plugin is een op zichzelf staand programma, code of stukje script dat je kunt toevoegen aan jouw eigen wordpress blog of website. Plugins worden gemaakt om de functionaliteiten van de website uit te breiden voor meer mogelijkheden. Zo kun je jouw eigen wordpress website compleet eigen maken.

Een plug-in is een stukje software dat een groep functies bevat die kunnen worden toegevoegd aan een WordPress website. Ze kunnen functionaliteit uitbreiden of nieuwe functies aan uw WordPress website toevoegen. WordPress plugins zijn geschreven in de PHP-programmeertaal en kunnen naadloos worden geïntegreerd met WordPress.

Plugins maken het gemakkelijk voor gebruikers om functies toe te voegen aan hun wordpress website zonder een enkele regel code te kennen. Er zijn duizenden gratis beschikbaar om te downloaden in de officiële plugins pagina.

Je kunt website uitbreiden met formulieren. sliders, zoakmachine optimalisatie,winkel, popups en socail media buttons  etc

Voorbeelden van meest gebruikte wordpress plugins:

  1. Contact form 7
  2. Wordrfence
  3. Askimet
  4. Yoast Seo
  5. Smush Image Compression
  6. AMP
  7. Woocommerce
  8. Mailchimps for wordpress
  9. Jetpack
  10. Social media share buttons

Als sitebeheerder kunt u plug-ins installeren enverwijderen in het beheerdersgebied. U kunt ze ook downloaden en handmatig installeren met behulp van een FTP-client.

Omdat de overgrote meerderheid van plugins gratis is, is het belangrijk op te merken dat ze meestal niet met technische ondersteuning worden geleverd. Om deze reden is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kiezen van degene die u op uw site wilt installeren. Hoewel er plugins zijn die vrijwel alles kunnen, zijn sommige van veel hogere kwaliteit dan andere.

Om de juiste plugin te kiezen, moet je jezelf een paar vragen stellen. Hoe lang is het geleden dat het werd bijgewerkt?  Is het compatibel met de nieuwste versie van WordPress? Krijgen mensen antwoorden op hun supportvragen?  Welk type rating heeft het?

Hoe instaleer je wordpress plugins ?

Na installalatie van wordpress CMS website log je in website met aangemaakte username en password. In de dashboard staat tab plugins. Kies voor nieuwe plugin. Na selecteren ga je naar zoek balk en toets je gewenste naam van plugin.  Je krijgt een lijst van plugins in de categorie van plugins te zien.

plugin instalatie
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie