Wat is webhosting?

Webhosting is een service waarmee organisaties en personen een website of webpagina op internet kunnen plaatsen. Een webhost of webhosting provider is een bedrijf dat de technologieën en services levert die nodig zijn om de website of webpagina op internet te kunnen bekijken. Websites worden gehost of opgeslagen op speciale computers die servers worden genoemd. Wanneer internetgebruikers uw website willen bekijken, hoeven ze alleen uw website adres of domein in hun browser te typen. Hun computer zal dan verbinding maken met uw server en uw webpagina’s worden aan hen geleverd via de browser.

De meeste hostingbedrijven vereisen dat u uw domein bezit om met hen te kunnen hosten. Als u geen domein hebt, helpen de hostingbedrijven u er een te kopen.

Hier zijn enkele functies die u van uw hostingprovider mag verwachten:

Emailaccounts

Zoals eerder vermeld, vereisen de meeste hostingproviders dat gebruikers hun eigen domeinnaam hebben. Met een domeinnaam (bijv. Www.uwwebsite.com) en e-mailaccountfuncties die door uw hostingbedrijf worden geleverd, kunt u domaine emailaccounts maken (bijv. [email protected]).

FTP-toegang

Met FTP kunt u bestanden van uw lokale computer naar uw webserver uploaden. Als u uw website bouwt met uw eigen HTML-bestanden, kunt u de bestanden van uw computer via FTP naar de webserver overbrengen, zodat uw website via internet kan worden geopend.

Ondersteuning voor WordPress

WordPress is een online tool voor het maken van websites. Het is een krachtig blog en website beheersysteem, een handige manier om een ​​website te maken en te beheren. WordPress beheert meer dan 25% van de websites op internet. De meeste hosting providers vertellen u meteen of hun plannen compatibel zijn met WordPress of niet. De eenvoudige vereisten voor het hosten van uw WordPress websites omvatten: PHP-versie 7 of hoger; MySQL versie 5.6 of hoger.

Als u besluit om uw website te maken en te hosten met Website.com, kunt u naast toegang tot de sitebouwer voor slepen en neerzetten een aangepast domein, e-mailadressen en webhosting krijgen, allemaal gebundeld in één abonnement.

Hoe kan mijn online bedrijf profiteren van een webhostingservice?

Om uw website online te publiceren, heeft uw zakelijke website een webhosting nodig. Een webhost biedt bedrijfseigenaren echter meer dan alleen webhosting diensten! Webhosting bedrijven hebben bijvoorbeeld doorgaans interne technici in dienst om ervoor te zorgen dat de websites van hun klanten 24/7 beschikbaar zijn. Bovendien, wanneer website-eigenaren hulp of probleemoplossing nodig hebben. Een professionele webhosting service zorgt voor een zorgeloze ervaring voor bedrijfseigenaren, zodat ze hun tijd en moeite efficiënt op hun bedrijf kunnen richten.

0/5 (0 Reviews)