Wat is WordPress?

Wat is wordpress

Wat is WordPress ?

Wat is WordPress, dat is een vraag die wij vrij regelmatig gesteld krijgen. WordPress is nog altijd een van de meest bekende soorten diensten die men gebruikt bij het bouwen van een website. Omdat het nog niet zo eenvoudig is om deze vraag te beantwoorden is het tijd om eens iets dieper in te gaan op WordPress. Zo weet jij ook wat WordPress nu eigenlijk is.

Wat is een WordPress CMS?

WordPress is een gratis en open-source content management systeem (CMS) gebaseerd op PHP & MySQL. De functies omvatten een plugin architectuur en een template systeem. Het wordt het meest geassocieerd met bloggen, maar er worden ook andere soorten web-contant ondersteund, waaronder ook verschillende soorten webwinkels.

Het wordt momenteel door meer dan 60 miljoen websites gebruikt, waaronder 33,6% van de top 10 miljoen websites. WordPress is het meest populaire website management systeem ter wereld.

WordPress is gratis en open source?

WordPress is een open source software. Het is vrij in de zin van vrijheid, niet in de zin van gratis geld. Je kunt je afvragen wat het verschil is tussen deze twee. Open source software heeft te maken met de vrijheid voor jou om de software te gebruiken, aan te passen, op te bouwen en te delen op een manier die je wilt zonder dat je hiervoor extra betaald. Op andere gebieden kunnen er echter kosten aan verbonden zijn.

WordPress als software is gratis te downloaden en te gebruiken. Echter, om WordPress op het web te gebruiken, heb je WordPress Hosting nodig. De kosten voor het gebruik van WordPress zijn relatief laag. De enige echte kosten zijn webhosting (7,99 euro per maand) en domeinnaam (14 euro per jaar). Los daarvan is het geheel gratis om te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van WordPress?

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van de dienst van WordPress. Tijd om deze eens op een rijtje te zetten:

  • WordPress is gebruiksvriendelijk – WordPress is echt door iedereen te gebruiken. Dankzij de eenvoudige werkwijze en de handige handleidingen zal je binnen een paar minuten al een site in de lucht krijgen.
  • Eindeloze design-optie – Het is bij WordPress mogelijk om te kiezen uit aanzienlijk veel soorten huisstijlen. Ook kan je natuurlijk je eigen huisstijl toepassen op de site als je dit graag wilt.
  • Talloze plugins – Dankzij de vele plugins op de site kan je jouw pagina simpel persoonlijk maken. Denk bijvoorbeeld aan het inegreren van bepaalde betaalmogelijkheden of aan reclames aan de zijkant van de website.
  • Geschikt voor mobiele weergave – Door de mobiele mogelijkheden kan je jouw blog of website zelfs laten zien op mobiele apparaten. Hierdoor is het een stuk makkelijker om jouw doelgroep te vergroten

Het is niet zo raar dat WordPress nog altijd zo bekend is onder de mensen die een website op willen zetten. Door de eenvoudige werkwijze en de vele uitbreidingsmogelijkheden is het een van de meest eenvoudige soorten systemen die men maar kan gebruiken. neem een kijkje op de site van WordPress zelf voor nog veel meer informatie.

0/5 (0 Reviews)
Wat is WordPress ?
  • Wat is WordPress ?
5

Samenvatting

WordPress is een gratis en open-source content management systeem (CMS) gebaseerd op PHP & MySQL

Verzenden
User Review
5 (3 votes)

Geef een reactie