Wat is webdesign en hoe doen we dat?

 

Web Design

Webdesign

Webdesign is tegenwoordig de overkoepelende term voor alles dat te maken heeft omtrent het maken van websites. Webdesign moet er niet alleen voor zorgen dat alle informatie aanwezig is op een website, maar ook dat dit goed leesbaar is voor bezoekers. Daarnaast is het belangrijk dat deze website goed te vinden is via zoekmachines.

De manier waarop websites worden ingericht verschilt nogal. Niet alleen hebben instanties en bedrijven verschillende wensen qua webdesign, het is ook nog eens zeer trendgevoelig. Zowel de vormgeving als het gebruik van bepaalde kleuren wordt vaak geleid door trends. Dit betekent niet dat alle websites gelikt en stijl bewust hoeven zijn, webdesign gaat in op de kleinste details.

 

Efficiënt design voor jou en de klant

 

Webdesign is dus veel meer dan alleen een website inrichten. De informatie moet compleet zijn, maar ook makkelijk vindbaar voor de klant. Een webdesigner zal dan ook altijd rekening houden met het type bedrijf, en het type klanten dat op de website komt.

Mocht jij als websitehouder vaak updates willen plaatsen op de website, of bijvoorbeeld een Twitter en Facebook account willen koppelen aan je site, dan kan een webdesigner hier rekening mee houden.

Het streven is om in zo min mogelijk klikken een klant alle informatie weer te geven, dit betekent dat alle belangrijke informatie goed zichtbaar moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan goed vindbare contactgegevens, een duidelijk beeld van de inhoud en in één oogopslag een goede indruk van het bedrijf.

 

Hoog in de zoekresultaten via SEO

 

Een mooie website is natuurlijk belangrijk, maar deze moet ook goed vindbaar zijn. Om de vindbaarheid te maximaliseren, wordt er gebruik gemaakt van SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization en houdt in dat de teksten op de website op een bepaalde manier worden geschreven. Deze teksten zijn naast goed leesbaar voor een mens, ook goed leesbaar voor een zoekmachine zoals Google. Op die manier komt jouw website hoog in de zoekresultaten te staan.

Om de beste website mogelijk te krijgen, heb je een combinatie nodig van SEO en intelligent webdesign.