Wat zijn backlinks

 

Wat zijn backlinks 

Een “backlink” is een van de meest gebruikte woorden in de wereld van zoekmachine-optimalisatie (SEO).

Backlinks zijn inkomende links naar een webpagina.

Wanneer een webpagina naar een andere pagina linkt, wordt dit een backlink genoemd. In het verleden waren backlinks de belangrijkste statistiek voor het rangschikken van een webpagina. Een pagina met veel backlinks had de neiging hoger te scoren bij alle grote zoekmachines, waaronder Google. Dit is nog steeds grotendeels het geval.

Hier is een verklarende woordenlijst van algemene termen met betrekking tot backlinks die u moet kennen:

Link Juice: wanneer een webpagina linkt naar een van uw artikelen of naar de startpagina van uw website, wordt ‘link juice’ doorgegeven. Dit link-sap helpt bij het rangschikken van het artikel en verbetert ook de domeinautoriteit. Als blogger kun je stoppen met het overbrengen van link juice door een no-follow-tag te gebruiken.

No-Follow Link: wanneer een website naar een andere website linkt, maar de link een no-follow-tag heeft, geeft die link geen link juice door. No-follow links zijn niet nuttig met betrekking tot de rangorde van een pagina omdat ze niets bijdragen. Over het algemeen gebruikt een webmaster de no-follow-tag wanneer hij / zij koppelt aan een onbetrouwbare site.
Voorbeeld: links van reacties op andere blogs.

Do-Follow Link:    standaard zijn alle links die u toevoegt aan een blogpost do-follow-links en deze geven link-juice door.

Linking Root Domains: dit verwijst naar het aantal backlinks dat uw website binnenkomt vanuit een uniek domein. Zelfs als een website tien keer aan uw website is gekoppeld, wordt deze slechts als één gekoppeld hoofddomein beschouwd.

Links van lage kwaliteit: links van lage kwaliteit zijn links die afkomstig zijn van geoogste sites, geautomatiseerde sites, spamsites of zelfs pornosites. Dergelijke links doen veel meer kwaad dan goed. Dit is een reden waarom je voorzichtig moet zijn bij het kopen van backlinks.

Internal Links: koppelingen die van de ene naar de andere pagina binnen hetzelfde domein gaan, worden interne koppelingen genoemd. Het proces zelf wordt interne koppeling of interlinking genoemd.

Anchor-tekst: tekst die wordt gebruikt voor hyperlinks wordt anchor-tekst genoemd. Verankeringstekst-backlinks werken goed wanneer u probeert te rangschikken voor bepaalde zoekwoorden.

Backlinks Website

Iedereen die een website beheert wil natuurlijk dat er zoveel mogelijk bezoekers op de site komen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en die gebruik je allemaal maar wat graag als het niet te prijzig is. Eén van deze manieren is het kopen backlinks. Dit zijn verwijzingen van een andere webpagina naar jouw eigen website. Hierdoor komen bezoekers sneller op je site, doordat ze je site sneller zullen tegenkomen en door het feit dat je website hoger in de resultaten komt bij zoekmachines. Dit klinkt dus heel handig, maar is dat het ook?

Backlinks kopen

Backlinks zijn niet gratis en dus is het wel een investering die je moet maken. De grootte van de investering hangt af van hoeveel backlinks je nu eigenlijk wil. Minder backlinks is uiteraard goedkopen, maar hierdoor komen mensen minder snel op je website dan wanneer je veel backlinks koopt. Er is daarbij niet echt een vaste aanbieder voor backlinks.

Er zijn verschillende aanbieders die ook weer andere prijzen zullen hebben, dus om de gewenste hoeveelheid backlinks te kopen met een prijs die jou aanstaat moet je wel wat onderzoek doen en verschillende aanbieders vergelijken. Toch is backlinks kopen een gevaarlijke bezigheid en niet aan te raden. Vaak zijn de links niet goed en ben je wel je geld kwijt.

Linkpartners

Dat backlinks altijd geld kosten is niet helemaal waar. Je kunt namelijk ook via een linkpartner aan backlinks komen. Dit houdt in dat jij een site hebt en nog iemand anders. Die andere persoon plaatst een link van jou site op zijn site, maar in ruil hiervoor wil hij dat jij op jouw site een link naar zijn site plaatst. Het is dus eigenlijk een soort overeenkomst waarbij beide partijen dezelfde handeling ondernemen. Hoewel dit leuk klinkt, omdat het bijvoorbeeld geld bespaart is het maar te betwijfelen of backlinks via een linkpartner een goed idee is.

Google houdt namelijk niet zo van deze manier en rolt soms zelfs sites op die zo te werk gaan. Ook zijn de links vaak van lage kwaliteit en leveren weinig op. Daarbij wordt het risico te groot met veel ruillinks en dus moet je het aantal laag houden. Hierdoor valt de winst die je eruit haalt echter tegen. En zo zijn er nog meer redenen waarom deze manier niet aan te raden is.

Goede backlinks

Daarom is de veiligste manier om goede backlinks te bemachtigen. Dit doe je door simpelweg goede content op je site te hebben. Daarna kun je hopen dat iemand met een andere site je site ziet en een backlink naar jouw site op zijn site zet.

Uiteraard kun je ook sites vragen of ze backlinks van jouw site willen plaatsen, maar de vraag is of dit werkt. De beste backlinks krijg je door vrije wil en sites die echt naar je site willen linken omdat ze het een goede site vinden en het ook iets toevoegt aan de waarde van hun site.

Tot slot een aantal do’s, dont’s en dingen die je met mate moet doen:

Do’s

-Links binnen je eigen website gebruiken (intern)

-Links uit social media gebruiken

-Kwalitatieve backlinks gebruiken

Dont’s

-Startpagina

-Backlinks kopen

-Linkruilen

Met mate doen

-Gastbloggen

-Persberichten

-Artikel marketing

 

Vraag offerte
Wat zijn backlinks ?
  • Wat zijn backlinks ?
5

Wat zijn backlinks ?

Iedereen die een website beheert wil natuurlijk dat er zoveel mogelijk bezoekers op de site komen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en die gebruik je allemaal maar wat graag als het niet te prijzig is

Verzenden
User Review
5 (2 votes)

Geef een reactie