Wat zijn Google ranking factoren en hoe toe te passen op je website?

Seo - Seo Vyo

Wat zijn Google ranking factoren en hoe toe te passen op je website?

Google ranking factoren kunnen het beste worden omschreven als de redenen waarom een website een hoge plaats of een lage plaats bekleedt in de ranking van Google.

Elke dag worden er nieuwe sites gebouwd en vervolgens online geplaatst. De populaire zoekmachine is steeds op zoek naar websites die op een positieve manier boven het maaiveld uitkomen. Hierbij zijn de Google ranking factoren van groot belang. Door middel van deze factoren kun je met succes de SEO van je website aanzienlijk verbeteren. Daarom zetten wij ze in dit artikel voor jou op een rij. We beginnen het de allerbelangrijkste SEO factor: de inhoud van een website.

Seo - Seo Vyo

Content

Als mensen informatie nodig hebben over een onderwerp of iets willen weten over een dienst of een product, dan gaan ze in de eerste plaats op zoek naar de website die de volledigste informatie

biedt. SEO gaat over veel meer dan de vindbaarheid van een site. Als je ervoor zorgt dat je website door enkele technische ingrepen goed vindbaar is en vervolgens je bezoekers tot de ontdekking komen dat ze zich als het ware in een lege doos bevinden, dan zullen ze niet lang blijven rondhangen op je site. Google zal dit vroeg of laat oppikken en je gebrek aan waardevolle content zal afgestraft worden met een lage ranking in Google.

Linken en backlinken

Het aantal keer dat naar je site gelinkt wordt vanuit een andere website is een goede indicator voor de kwaliteit van je website. Linken en backlinken zijn een vrij oude vorm van SEO, maar ze blijven ook na meer dan 20 jaar Google zeker hun waarde behouden. Ook bij linken en backlinken is het belangrijk om te onthouden dat kwaliteit hier de voorkeur heeft op kwantiteit.

Als je site veel links bevat, maar als deze bijvoorbeeld leiden naar websites die ofwel content van mindere kwaliteit aanbieden of zelf helemaal niet meer bestaan, dan is de kans groot dat je hiervan negatieve gevolgen zult ondervinden. De kwaliteit van linken en backlinken is als Google ranking factor niet te onderschatten.

Het Google algoritme

De laatste Google ranking factor die we willen voorstellen is het Google algoritme. Hierover is al veel gezegd en geschreven. Niemand weet precies hoe deze algoritmes werken, maar het is wel duidelijk dat ze een belangrijke SEO factor zijn. Iedere SEO professional is dan ook druk bezig met het bijhouden van de updates van deze algoritmes. Na iedere update is het immers noodzakelijk om je SEO technieken aan te passen.

Geef een antwoord