Wat zijn Instagram verhalen?

Instagram beschrijft verhalen als iets waarmee je “alle momenten van je dag kunt delen, niet alleen degene die je in je profiel wilt houden”. Met deze functie kunt u meerdere foto’s en video’s delen en ze verschijnen samen in een “diavoorstelling-indeling”, wat in feite een haspel betekent, zoals Snapchat. En natuurlijk zullen deze foto’s en video’s na 24 uur verdwijnen. Ernstig.
Je kunt zelfs tekst en doodles toevoegen aan je foto’s en video’s. Zien? We maakten geen grapje; het is precies zoals Snapchat verhalen.

Hoe werkt Instagramverhalen?

Posten

Tik op de cameraknop linksboven in je scherm of veeg naar rechts vanaf elke plek in je Instagram Feed. Tik vervolgens op of druk lang op de opnameknop onderaan om respectievelijk een foto of video te maken. Je kunt ook op Boomerang tikken om burst foto’s te maken die vooruit of achteruit lopen, en je kunt naar links vegen om handsfree te gaan. Gedurende zijn hele leven heeft Instagram verschillende nieuwe functies aan Verhalen toegevoegd, zoals Superzoom, Stop motion, Rewind en het meest recent, Muziek.

Instagram rolt de Remix functie uit, zodat je kunt tekenen op foto’s van vrienden
Hoe dan ook, eenmaal gedaan, tikt u op de pictogrammen voor doodle, tekst of sticker om effecten toe te voegen. Stickers kunnen locatie-informatie, polls en liedjes bevatten.
Als je klaar bent met bewerken, kun je je creatie op je telefoon opslaan of op het + cirkel-pictogram tikken om het met je verhaal te delen. Foto’s en video’s die u met uw verhaal deelt, verdwijnen na 24 uur uit de feed en uw profiel. Als je niet wilt dat iemand je verhaal ziet, kun je je verhaal voor hen verbergen. Tik op het profielpictogram om toegang te krijgen tot uw profiel en tik vervolgens op de knop instellingen / meer.
Selecteer daar Verhaalinstellingen onder Account en tik vervolgens op Verhaal verbergen voor en selecteer de mensen voor wie je je verhaal wilt verbergen.

Bekijken

Wanneer u een foto of video in uw verhaal plaatst, verschijnt deze in uw profiel (er verschijnt een kleurrijke ring rond uw profielfoto en mensen kunnen erop tikken om uw verhaal te bekijken) en bovenaan de Instagram feed (uw profielfoto zal verschijnen in een rij boven aan de feeds van je volgers en ze kunnen erop tikken om je verhaal te bekijken). Verhalen die openbaar worden gedeeld, kunnen ook worden weergegeven op de tabbladen Zoeken en verkennen.
Als u een hashtag, locatie of locatiegebaseerde sticker hebt toegevoegd, kan deze bovendien ook op hashtag of locatiepagina’s worden weergegeven.

Beantwoorden

U kunt op verhalen reageren met een foto of video. Naast het schrijven van een antwoordbericht, kunt u ook reageren met een afbeelding. Wanneer je een verhaal bekijkt, is er een nieuwe cameraknop onder aan het scherm. Tik daarop en maak een foto van jezelf of neem een ​​video op of neem een ​​boemerang. Je kunt de verhaal afbeelding waarop je antwoordt ook verplaatsen en het formaat wijzigen en die in je foto invoegen.
Pas daar filters of stickers toe en klik op verzenden om je creatie met je vriend te delen. Je vriend ontvangt je foto /videoreactie in zijn Postvak IN voor directe berichten, samen met de miniatuur van het originele verhaal.

Wat kunnen Instagram verhalen nog meer?

Effecten toevoegen: net als Snapchat kunt u doodles, tekst, stickers, live gezichtsfilters en geostickers toevoegen aan uw verhaal.
Muziek toevoegen: de meest recente update voor Instagram is de mogelijkheid om nummers rechtstreeks aan je verhalen toe te voegen. Facebook heeft deals gesloten met alle grote platenlabels om verschillende nummers te beveiligen, en er worden er elke dag meer toegevoegd.
Kijk wie je verhaal bekijkt: veeg omhoog wanneer je je eigen verhaal bekijkt om te zien wie elke foto en video heeft bekeken.
Maak uw verhaal privé: als uw account is ingesteld op privé, is uw verhaal alleen zichtbaar voor uw volgers. Je kunt ook je hele verhaal verbergen voor iedereen die je het niet wilt zien, zelfs als ze je volgen.
Plaats je verhaal in je profiel: je Instagram verhaal wordt standaard niet weergegeven in je profielraster of in de feed, maar je kunt ervoor kiezen om een ​​bepaald deel van je verhaal te plaatsen door het op je profiel te plaatsen.

Wanneer zijn Instagramverhalen beschikbaar?

Instagram verhaal isnu wereldwijd beschikbaar voor iOS en Android.