Webdesign ontwerpproces

Webdesign ontwerpproces 1

Het webdesign ontwerpproces


Webdesign ontwerpers denken vaak na over het webdesign ontwerpproces met een focus op technische zaken zoals wireframes, code en content beheer. Maar geweldig design gaat niet over hoe je de sociale mediaknoppen of zelfs gladde visuals integreert. Geweldig design gaat eigenlijk over het maken van een websiteontwerp dat aansluit op een overkoepelende strategie.
Goed ontworpen websites bieden veel meer dan alleen esthetiek. Ze trekken bezoekers aan en helpen mensen het product, het bedrijf en de branding te begrijpen door middel van verschillende indicatoren, waaronder visuals, tekst en interacties. Dat betekent dat elk element van uw site moet werken aan een bepaald doel.
Maar hoe bereik je die harmonieuze synthese van elementen? Via een holistisch webdesign ontwerpproces dat zowel vorm als functie in aanmerking neemt.
Voor mij vereist dit website-ontwerpproces 7 stappen:

Doelidentificatie:

Waar ik met de klant werk om te bepalen welke doelen de site moet vervullen. Dat wil zeggen, wat het doel ervan is.
Bereikdefinitie:
Zodra we de doelen van de site kennen, kunnen we de reikwijdte van het project definiëren. Dat wil zeggen, welke pagina’s en functies de site nodig heeft om het doel te bereiken en de tijdlijn om die uit te bouwen.

Maken van sitemap en draadframe:

Met de scope goed gedefinieerd, kunnen we beginnen met graven in de sitemap, en definiëren hoe de inhoud en functies die we hebben gedefinieerd in de definitie van het bereik met elkaar zullen samenhangen.
Content creatie:
Nu we een groter beeld van de site hebben, kunnen we beginnen met het maken van inhoud voor de afzonderlijke pagina’s, waarbij we altijd de zoekmachineoptimalisatie in het achterhoofd houden om pagina’s gericht op één onderwerp te houden. Het is essentieel dat je echte content hebt om mee te werken voor onze volgende fase:
Visuele elementen:
Met de sitearchitectuur en een aantal inhoud kunnen we gaan werken aan het visuele merk. Afhankelijk van de klant is dit misschien al goed gedefinieerd, maar je kunt ook de visuele stijl vanaf de basis definiëren. Tools zoals stijltegels, mood boards en elementcollages kunnen hierbij helpen.

Testen:

U hebt nu al uw pagina’s en hebt gedefinieerd hoe deze worden weergegeven aan de bezoeker van de site, dus het is tijd om te zorgen dat alles werkt. Combineer handmatig browsen van de site op verschillende apparaten met geautomatiseerde site crawlers om alles te identificeren, van problemen met gebruikerservaringen tot eenvoudige verbroken koppelingen.

Lancering!

Zodra alles goed werkt, is het tijd om uw site te lanceren en uit te voeren!

Geef een antwoord