Webshop maken: hoe pakt u het aan?

webhop maken

Webshop maken

Online verkoop wordt steeds aantrekkelijker, omdat het vele voordelen met zich meebrengt. Voor zowel de koper, die het huis niet meer uit hoeft om een aankoop te doen, als voor de verkoper.

Denkt u zich maar eens in dat u geen huur hoeft te betalen voor een winkelpand, alles gemakkelijk achter de computer kunt regelen, en nog veel meer. Om deze redenen loont het zich om een webshop te openen voor het verkopen van uw producten. Maar hoe pakt u dit aan? Met onderstaand stappenplan helpen we u alvast een eind op weg.

Webshop maken Stap 1: Registratie van uw webshop

Wanneer u een webhop begint, dient u die ten eerste aan te melden bij de KvK. Deze geeft uw inschrijving automatisch door aan de Belastingdienst. Hierna kunt u de naam van uw webshop doorgeven bij een tussenpersoon op het internet. Hiermee kunt u een domeinnaam, oftewel een internetadres, aanvragen voor uw winkel.

Webhop maken Stap 2: Het opstellen van de webshop

Als u uw producten wilt verkopen aan de klant met uw webshop, dient u een mooie, overzichtelijke website te hebben. Kies voor strakke kleuren en lettertypes die aansluiten bij het soort product dat u verkoopt. Orden de producten in een logische volgorde en maak aansluitende kopjes waar de klanten op kunnen klikken wanneer ze naar een specifiek product op zoek zijn.

Webshop
Webshop

Webhop maken Stap 3: Zorg voor veiligheid en regels bij uw webshop

Door duidelijke algemene voorwaarden op te stellen voor uw webshop, voorkomt u onduidelijkheden en/of problemen onder de klanten. Zo weet iedereen waar hij aan toe is. Daarnaast is het ook belangrijk dat u zorgt voor duidelijke informatie over uw bedrijf. Vermeld uw adresgegevens en KvK-nummer, en informeer uw klanten duidelijk over de prijzen en leveringen van uw producten. Zo komt niemand voor verrassingen te staan.

Webshop maken: producten

Naast duidelijkheid over de producteni uw webshop, is het natuurlijk ook belangrijk dat de betaal- en persoonsgegevens van de klanten goed worden beveiligd (SSL). Via een webhostingbedrijf kunt u de persoonsgegevens beschermen tegen diefstal, en via een beveiligde internetverbinding zorgt u ervoor dat de betaalgegevens niet kunnen worden onderschept.

Daarnaast kunt u uw webshop aanmelden voor een website keurmerk 
Wanneer u al deze regels opvolgt, zult u straks een mooie, succesvolle webshop hebben voor uw bedrijf!

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie