Website laten maken: Waar moet u op letten?

Website laten maken

Website laten maken: Waar moet u op letten?

Een goede website laten maken is de eerste stap voor het succes van uw bedrijf. Met deze website kunt u, in dit digitale tijdperk, veel klanten gemakkelijk naar uw bedrijf laten komen. Het is dan ook belangrijk dat uw website goed in elkaar zit.

Gelukkig hoeft u dit niet geheel zelf te doen als u weinig verstand heeft van internet en computers; u kunt het uitbesteden aan een specialist. In dit artikel leggen we u uit waar u op moet letten bij een website laten maken.

 1. Zorg voor een goede webbouwer en hostingservice

Er zijn veel verschillende mensen en bedrijven die u kunt inschakelen voor een website laten maken, maar om uzelf te verzekeren van de allerbeste pagina, is het slim om van tevoren goed onderzoek te doen naar de beste webbouwers en hostingservice. Zoek rond op het internet naar webbouwers, kijk naar voorbeelden van websites en vraag om advies bij klanten of andere bedrijven met een goede site.

Zorg er daarbij ook voor dat u een eigen hostingpakket en domeinnaam hebt. Dit kost een paar tientjes per jaar, maar dan hebt u geen last van technische beperkingen die zouden kunnen voorkomen als u uw website laat maken bij een gratis provider.

 1. Voer uw eigen ideeën door

Een website laten maken is handig, maar de webbouwer kan natuurlijk niet alles voor u doen. U hebt zelf een eigen inzicht in wat er op de website moet komen te staan, en welke doelgroepen u wilt bereiken. Zet daarom eerst voor uzelf op een rijtje wat de meest belangrijke aspecten van de website moeten worden.

Vraag desnoods eerst om advies bij uw klanten: dit zijn immers de mensen die geïnteresseerd zijn in uw bedrijf. Overleg vervolgens al vanaf het allereerste begin goed met de websitebouwer wat u wilt, en houdt te allen tijde inzicht in de pagina. Zo weet u zelf precies hoe alles werkt, en kunt u ook zelf verder met de website als alles af is. Door deze tips op te volgen, maakt u een goed begin met het laten maken van uw eigen website!

 1. Zorg voor een snelle laadtijd

  Als uw website snel laadt geeft het de bezoeker beter gebruikserservaring maar ook in zoekmachine rankings een beter positie wat meer bezoekers naar uw website lijdt.

 2. Goede gebruikers ervaring

  Zorg voor overzichtelijk menu zodat bezoekers makkelijk kunnen navigeren op uw website

  Wanneer te veel onduidelijk is verlaat bezoeker website

 3. Onderhoud website

  Bedenk wie de website gaat onderhouden; bij uitbesteden vraag naar  kosten specificatie en overzicht wat wordt onderhouden.

  Wanneer je zelf website onderhoudt ga je verdiepen wat je nodig hebt  zoals software, update en maak schema voor periodiek onderhoud van je website

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie