Website optimalisatie | 8 tools die je moet kennen!

Website optimalisatie

 

Website optimalisatie | 8 tools die je moet kennen!

Tegenwoordig is het heel belangrijk dat je website geoptimaliseerd is. Je website moet goed in elkaar zitten zodat mensen makkelijk en snel bij jou terecht kunnen komen. Er is natuurlijk niet één tool waarmee je website ineens perfect geoptimaliseerd is.

Maar er zijn wel een aantal tools op de markt die je kunnen helpen. Niet al deze tools hebben een even grote bekendheid, maar dat betekent niet dat ze niet werken! Hieronder staat 8 tools die jou kunnen helpen om je website SEO proof te maken.

Google Analytics

Dé tool van Google is Google Analytics. Een gratis tool die inzicht biedt in hoeveel bezoekers jouw website per dat trekt. Je kan ook nog dieper op de data ingaan om te kijken waar je bezoekers vandaan komen, welk kanaal het beste converteert en hoe bezoekers jouw website gebruiken.

Google Search Console

Ook de Google Search Console is een tool die door Google zelf is uitgegeven. Deze tool geeft inzicht in wat beter kan op bijvoorbeeld HTML-gebied. Daarnaast doet deze tool ook aan zoekwoorden en geeft het je inzichten op basis van de zoekwoorden die op jouw website gevonden worden.

Google Optimize

Dan heb je nog Google Optimize. Deze tool is ook van Google zelf. Google Optimize zorgt ervoor dat je in samenwerking met Google Tag Manager je website kunnen optimaliseren op tekstueel en visueel vlak.

Google KeyWord Planner

De laatste Google tool is de Google KeyWord Planner. Als je nog geen idee hebt hoe je moet beginnen met SEO, dan geeft deze tool je data van Google waarmee je kan bepalen welke woorden het beste op jouw website passen.

Optimizely

Met Optimizely kan je simpel en snel testen uitvoeren op bijvoorbeeld verschillende versies van je landing page om te kijken welke het beste is.

Hotjar

Met de Hotjar tool kan je zien hoe gebruikers zich gedragen op jouw website. Waar klikken ze wel of niet op, waar reageren ze op, wat wordt door alle bezoekers genegeerd, etc. Ook kan er per pagina een heatmap worden gemaakt om nog beter inzicht te krijgen in het gedrag van je bezoekers.

FATRANK

FATRANK wordt gebruikt voor zoekwoorden. Met deze tool kan je een bepaald keyword selecteren en zie je vervolgens hoe hoog jouw website rankt voor dit bepaalde keyword.

Clicktale

Met Clicktale kan je, net als met Hotjar, het gedrag van je bezoekers bestuderen.

Website optimalisatie
Website optimalisatie

Meer over website optimalisatie :

  1. Webdesign
  2. Responsive webdesign
  3. Wat is webdesign en hoe doen we dat?
  4. SEO
  5. Zoekmachine Marketing
  6. SEO Optimalisatie
  7. Google Zoekmachine
  8. SEO tips: een volledig en actueel overzicht
  9. Wat is zoekmachine marketing
5/5 (1 Review)

0 reacties op “Website optimalisatie | 8 tools die je moet kennen!

Geef een reactie