White Hat SEO of Black Hat SEO? Welke pet zet jij op?

Home » Seo Blog » White Hat SEO of Black Hat SEO? Welke pet zet jij op?

White Hat SEO of Black Hat SEO? Welke pet zet jij op?

  • White Hat SEO of Black Hat SEO? Welke pet zet jij op?

White Hat SEO vs  Black Hat SEO

SEO is inmiddels een bekende term. White hat en Black hat nog wat minder. Wat betekent dit?

De termen White Hat en Black Hat komen uit oude Hollywood westerns. In deze films droeg de held altijd een witte hoed, terwijl de schurk een zwarte hoed droeg. Zo werkt het ook bij SEO: de held is de SEO-specialist die op eerlijke de website waardevoller en makkelijker vindbaar maakt. Dat is White Hat SEO. Aan de andere kant zitten de boeven, met hun Black Hat technieken. Dit zijn puur technische trucs die geen enkele waarde voor de bezoeker toevoegen.

Voorbeelden van White Hat SEO

Key word research

Onderzoek doen naar zoektermen is altijd een goed idee. Hierdoor ben je vindbaar voor je doelgroep.

Kwaliteit bieden

Als je goede artikelen plaatst, zullen mensen hier naar willen linken. Jouw teksten zijn uniek en sluiten aan bij het taalgebruik van de doelgroep. Google herkent dit en houdt daar rekening mee bij haar ranking.

White Hat SEO of Black Hat SEO? Welke pet zet jij op?

search engine optimization

Voorbeelden van Black Hat SEO

Keywords spammen

Je schrijft teksten met zoveel mogelijk keywords. Hierdoor wordt je tekst voor mensen onleesbaar, maar kom je wel hoog in de rankings.

Cloaking

Bij cloaking laat je de zoekmachines een andere pagina zien dan je bezoekers. Je leidt Google als het ware om de tuin. Uiteraard vindt Google dat niet leuk.

identieke pagina's

Ook kun je verschillende versies van een pagina maken, waarbij de inhoud hetzelfde is, maar je gebruik maakt van andere zoekwoorden. Dat lijkt slim, maar eerlijk is het niet.

Links kopen

Sommige bureaus betalen websites en bloggers geld voor een link. Dit mag niet. Betaalde links horen een "no-follow" tag te hebben, waardoor ze niet meetellen in de ranking van resultaten.

Gevolgen van Black Hat SEO en White hat SEO

White Hat SEO levert een vindbare site op, met waardevolle content. Zoekmachines herkennen dit, wat leidt tot een hogere score in de zoekresultaten. Black Hat SEO levert teleurgestelde bezoekers op, die afhaken omdat je hen niets te bieden hebt. Ook dit herkennen zoekmachines, met lagere rankings in de zoekresultaten tot gevolg. En dus minder bezoekers.

Black Hat SEO belooft snelle resultaten. Maar zoals bij alles geldt: "als het te goed klinkt om waar te zijn, is het waarschijnlijk niet waar". Blijvend resultaat vereist een continue inspanning.

WordPress Seo 

By |juni 5th, 2018|Categories: Seo, website, WordPress, WordPress website, WordPresss website maken, WordPressSeo|Tags: , , , |

Er zijn vandaag de dag een hele hoop websites die je op het internet kunt vinden. Hierdoor is het als nieuw bedrijf lastig om in de ogen van de klant te komen, waarom zou hij namelijk naar jouw website toe komen?

About the Author:

Seo Vyo is als SEO & Webdesign Bureau gespecialiseerd in Seo en Webdesign. Seo Vyo biedt diensten voor Seo " Search Engine Optimization" en Website Webdesign. Uw website wordt ontworpen en gebouwd met de nieuwste technieken die goed aansluiten bij zoekmachines zoals GOOGLE, met juiste SEO wordt uw website vindbaar voor uw publiek.

Leave A Comment